Viergever komt er niet uit met AZ, vertrekt lonkt

By
Updated: januari 3, 2013

Nick Viergever heeft de onderhandelingen met AZ over een nieuw contract gestaakt. Beide partijen bereikten geen akkoord, schrijft Voetbal International.

De 23-jarige Viergever geldt als één van de betere verdedigers in de Eredivisie en heeft nog een contract tot medio 2014 bij AZ. De Alkmaarders wilden dan ook graag langer door met de mandekker, maar ondanks wekenlange onderhandelingen werd er geen akkoord bereikt.

AZ wil deze maand al inspelen op een eventueel vertrek van Viergever door Jeffrey Gouweleeuw over te nemen van sc Heerenveen. Viergever vertrekt waarschijnlijk komende zomer bij de Nederlandse subtopper, die dit seizoen erg teleurstellend presteert in de Eredivisie.

Voor zijn toekomst hoeft Viergever overigens niet te vrezen. In de zomer van 2012 toonde Ajax al belangstelling voor de linkspoot, terwijl PSV ook al eens met de Nederlandse international in verband gebracht werd.

4 Comments

 1. Mike

  3 januari 2013 at 22:40

  Na dit is toch wel een heel hard klap voor mijn als AZ supporter ! Zo komt straks wel een verdediger maar dan gaat er ook weer eentje. daar hebben we niks aan liever Viergever houden dan dat Gouweleeuw komt !

  en als het zo door gaat met AZ komen we nooit meer aan de top. een beter speler verkopen en dan een matig terug kopen en dan hopen dat hij zich kan door ontwikkelen. straks Maher en Altidore weg (dan hebben we alleen maar kneuzen in onze team op Henriksen na) en we kunnen meespelen om play-offs degradatie en dan is hopen op een uitschieter voor play-offs voor europa. Dat mag niet gebeuren

  • Gerrit Vooijs

   3 januari 2013 at 23:33

   Toch is dat de realiteit Mike!
   Maher, Viergever en Altidore gaan vertrekken of dat nu leuk is of niet.
   Met dat geld moet AZ minimaal 3 vervangers gaan halen waarvan Gouweleeuw de eerste is.
   Misschien dat Verbeek het aandurft om volgend seizoen met Lam en Gouweleeuw te spelen.

   Voor Altidore kan Armenteros transfervrij komen. De vervanger van Maher en een linksbuitenspeler gaat AZ goed geld kosten : Gudelj en Wildschut of Verbeek of De Leeuw ??

   Hoe dan ook: Met dit soort spelers heeft AZ weer een aardig team op het veld staan wat voor plaats 5 – 8 kan gaan –> Europees voetbal.

   • Mike

    4 januari 2013 at 13:33

    Ik weet het maar dit komt bij mijn wel hard aan hoor. ik dacht dan hebben we het voor dit half jaar wel weer op de rit met Gouweleeuw en viergever achter in toch wel een droom koppel als je naar de eredivisie kijkt (voor mijn dan de best in de eredivisie samen met ajax). Maar dan hoor je weer dat er een grote kans is dat viergever zal vertrekken.

  • Jeroen

   4 januari 2013 at 09:10

   Dit was te verwachten. Het gaat Viergever volgens mij niet eens om het geld. Hij heeft als doel om in 2014 mee te gaan naar Brazilie. Als je bij AZ blijft dan wordt dat wel heel erg moeilijk. Dat is nu de realiteit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *