Update: AZ nog niet klaar voor kampioenschap

By
Updated: april 6, 2009
AZ nog niet klaar voor kampioenschap

AZ kan volgend weekend kampioen van Nederland worden als het zelf wint en de concurrentie steken laat vallen. Het is een scenario waar de club nog niet over na heeft gedacht.

AZ lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan. Toch wordt er binnen de club nog maar weinig over gepraat. Maar wel gedacht, want de club heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van een ‘cabrio-bus’.

Tegenover RTVNH bevestigde Drenthe Tours dat er door de club voor zondag 19 april naar deze ‘feestbus’ werd gevraagd. De festiviteiten kunnen dan naar verwachting plaatsvinden.

“Er is nog geen contact geweest met de gemeente Alkmaar”, moet directeur Toon Gebrands toegeven tegenover De Telegraaf.

Als AZ vrijdag de uitwedstrijd bij NAC weet te winnen en zowel Twente als Ajax punten verliest, is de titel een feit voor de Alkmaarders.

Mocht de club in het paasweekend kampioen worden, dan wordt dat feestje gevierd zonder de voorzitter. “Ik ben er het paasweekeinde niet eens, want ik ga in Friesland een mooi ritje maken met mijn vader”, aldus Scheringa.

De spelers van AZ hebben zich wel voorgenomen om bij elkaar te komen als de titel kan worden binnengevist. De KNVB verplaatst het duel AZ-Vitesse op 18 april een uur naar achterem als dat de kampioenswedstrijd wordt. Met een aftrap om 20.45 uur wordt namelijk gelijk begonnen met het duel Feyenoord – Twente. Zo wordt voorkomen dat alle betrokkenen eventueel een uur moeten wachten alvorens er zekerheid is over de Alkmaarse titel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *