‘NAC denkt aan Boymans’

By
Updated: januari 2, 2013

NAC Breda zou zijn oog hebben laten vallen op AZ-spits Ruud Boymans. Volgens Jeffrey van As wil de club zich graag versterken met een spits, omdat de Bredanaren moeilijk tot scoren komen.

“We scoren moeizaam en daarom willen we er graag een spits bij”, vertelde Van As in gesprek met Voetbal International. “Al is dit zeker geen diskwalificatie van Alex Schalk. We hebben veel vertrouwen in hem. Ik blijf ervan overtuigd dat hij nog veel gaat laten zien.”

Daarnaast keek Van As terug op de eerste seizoenshelft. Zijn ploeg staat momenteel op de zeventiende plek met veertien punten. “De verschillen in het rechterrijtje zijn klein. Het gat met nummer tien Heracles Almelo is bijvoorbeeld slechts zes punten. Ik durf te zeggen dat NAC met een beetje meer geluk op hetzelfde aantal had gestaan.” Bron: Soccernews.nl

12 Comments

 1. Jeroen

  2 januari 2013 at 18:27

  Misschien maar beter ook dat Boymans gaat vertrekken. Heeft te weinig gebracht en ik denk dat dit ook niet echt gaat veranderen. Wat vinden jullie?

 2. Jorno

  2 januari 2013 at 18:36

  Ik hoorde dat het een huurperiode was tot het einde van het seizoen.
  Maar ik ben wel voor ik heb weinig tot geen vertrouwen in Ruud voor zover hij het laten zien heeft.

 3. Remco

  2 januari 2013 at 19:05

  dit is goed krijgt luckassen ook kansen

 4. De echte supporter

  2 januari 2013 at 20:03

  Van mij mag boymans vertrekken. Hij heeft niets laten zien en ik vind hem geen toegevoegde waarde aan az leveren.

 5. Mike

  2 januari 2013 at 20:42

  Ruil met Gudelj !!!!!!!!!! TOP PLAN.

  • Mike

   2 januari 2013 at 20:47

   Laat maar ze willen hem huren. Maar dat is ook niet interessant voor AZ dus dat gaat niet gebeuren !!!!

   • Jeroen

    2 januari 2013 at 20:53

    Kan best interessant zijn. Zo komt Boymans aan spelen toe wat hem meer vertrouwen geeft. We weten allemaal dat Altidore na dit seizoen gaat vertrekken, dus dan moet er wel een vervanger zijn. Ik weet niet of de jeugd er al klaar voor is. Als ik zie wat voor resultaten Jong AZ haalt, dan denk ik dat we wel weten dat zij er ook niet klaar voor zijn.

    • Mike

     2 januari 2013 at 21:23

     Maar wie word dan de 2e spits ? straks raakt Altidore geblesseerd en dan ? dan hebben we niemand en dat gaan ze zeker niet doen.

     • Jeroen

      2 januari 2013 at 21:57

      Boyd 😉 Misschien gaan ze die deze winterstop wel halen als vervanger van Altidore volgend seizoen. Ze moeten sowieso een versterking halen.

 6. iPjotr

  2 januari 2013 at 23:31

  Dejavu, ………en dan de winnende scoren voor de ratjes in alkmaar.
  Toch maar niet doen!

 7. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  3 januari 2013 at 02:26

  Gewoon lekker behouden en aan die niet scorende vleugelaanvallers werken. Tenzij je een beter alternatief voor hem kan halen natuurlijk. Hebben jullie het Kristen Nygaard stuk gelezen? Hij legt daar uit waarom het volgens hem toen zó goed liep en waarom het nu niet zo loopt. Ik denk dat je Boymans niet zo heel veel kan verwijten. Lees het als je het nog niet hebt gedaan!
  http://www.az.nl/index.php?id=27&newsid=278004&folderid=222

  • Gerrit Vooijs

   4 januari 2013 at 08:52

   Ik had het nog niet gelezen maar herken de pijnpunten direct. Dit AZ kan idd geen eén-tweetjes opzetten. Beerens en Gudmundsson zijn namelijk blinde voetballers die de bal 8 van de 10 keer direct terugspelen op hun back. Pas wanneer Henrikssen rechts en Maher overkomt naar de linkerkant gaan deze herten noodgedwongen nadenken hoe ze zo’n combinatie kunnen opzetten.
   Vaak levert dat een knullig balverlies op.

   Vorig jaar speelde Maher tussen Marcellis en Beerens en loste hij hun tekortkomingen met zijn briljante balgevoel op.
   Aan de andere kant had je Poulsen, Elm en de draver Holman. Holman had weinig techniek maar liep wel slim in de gaten die Poulsen trok.

   Dat missen we nu, AZ is vleugellam en speelt de bal vooral rond in een traag tempo in de voorspelbare lijnen Beerens – Marcellis – reijnen – Viergever – Gorter – Gudmundsson….. En omdat die niet weet wat hij er mee moet gaat het via diezelfde lijn weer terug.

   Tja daar hebben zelfs ploegen als RKC – Willem II en VVV geen moeite mee. Balbezit tot kunst verheven omdat de creativiteit en slimheid verdwenen zijn.

   Maher moet de bal gaan halen en dan direct Altidore zoeken omdat de rest om hem heen in hun vaste positie blijft staan……

   Gudelj zou de rol van Rasmus kunnen invullen, Wijnaldum die van Poulsen, Michael de Leeuw die van Holman.
   Slimme spelers heeft AZ nodig !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *