AZ legt bod voor Gouweleeuw neer

By
Updated: januari 2, 2013

AZ heeft zich officieel in Heerenveen gemeld voor Jeffrey Gouweleeuw. De Alkmaarders willen de 21-jarige verdediger in januari overnemen. Gouweleeuw zelf ziet in AZ een stap hogerop.

AZ heeft goede hoop dat het tijdens de huidige transferperiode tot een akkoord komt. Gouweleeuw heeft in Friesland nog een contract tot 2014 en de Noord-Hollandse club denkt dat het op medewerking kan rekenen in het afkopen daarvan.

“We hebben ons officieel gemeld en een bod neergelegd. De bal ligt nu bij Heerenveen”, zegt AZ-directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International. “Er is voortdurend contact. Onze voetbaldirecteur Earnest Stewart zit in Amerika, maar hij belt regelmatig met zijn collega Johan Hansma van Heerenveen.”

“Er zit beweging in de zaak”, vervolgt Gerbrands. “Daarbij heeft de speler zelf ook al duidelijk aangegeven waar zijn voorkeur ligt. Aangezien zijn contract na volgend seizoen afloopt, kan ik me voorstellen dat ook Heerenveen baat heeft bij een afwikkeling.”

Gouweleeuw liet in december al weten dat hij AZ als een stap omhoog ziet. “Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, dan is AZ structureel beter geweest dan Heerenveen. Daarnaast spreekt het voetbal me aan. Ik zou graag met Gertjan Verbeek willen werken”, zei de jeugdinternational.

8 Comments

 1. Jay

  2 januari 2013 at 16:35

  AZ wil Gouweleew, Gouweleeuw wil naar AZ, ik ga er vanuit dat die wel komt. Altijd goed om weer een jongen uit de buurt (Heemskerk) erbij te hebben. Nu nog een aanvaller (bv Wildschut) kopen en dan zie ik het wel goedkomen met AZ!

 2. Mike

  2 januari 2013 at 17:34

  Wildschut is veel te duur voor az

 3. Jeroen

  2 januari 2013 at 18:21

  Zoo gelukkig nieuwjaar allemaal! Het was even hectisch de afgelopen dagen en daardoor was ik wat minder bezig met de site… 😉

  Gouweleeuw moet komen. Laten ze er snel uitkomen zodat hij nog wat dagen heeft om te wennen. We moeten hem namelijk direct een basisplaats geven.

 4. De echte supporter

  2 januari 2013 at 20:04

  Dan ga ik ervan uit dat we als clubs er snel uitkomen. Dan kan hij nog even meetrainen.

 5. Maarten

  3 januari 2013 at 09:35

  Het blijkt dat az ongeveer 4 miljoen heeft geboden volgens de geruchten. Beetje veel

  • Jeroen

   3 januari 2013 at 11:46

   Denk niet dat ze 4 miljoen hebben geboden. AZ heeft laatst nog aangegeven spelers niet voor meer dan 5 miljoen te kunnen verkopen. Dat zou betekenen dat ze minimaal winst maken. Ik denk eerder dat het bedrag rond de 2 miljoen zal zijn.

 6. de echte supporter

  3 januari 2013 at 09:43

  oh als dat waar is, dan vind ik dat ook een hoog bedrag. Had wel wat minder gemogen. Ik weet niet of ik 4 miljoen zo passend vind.

 7. Jay

  3 januari 2013 at 11:43

  Laatst werd nog gezegd dat AZ niet meer dan 2 miljoen zal uitgeven aan een speler, dus ik denk dat het gerucht niet juist is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *