Gouweleeuw: “Het voetbal van AZ spreekt me aan”

By
Updated: december 29, 2012

Jeffrey Gouweleeuw blijft inzetten op een transfer naar AZ. De verdediger kreeg kritiek te verwerken, nadat hij zei dat de club uit Alkmaar voor hem een stap omhoog is. Achter die uitspraak blijft de Heemskerker staan.

“Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, dan is AZ structureel beter geweest dan Heerenveen”, zegt Gouweleeuw in het Noordhollands Dagblad. “Daarnaast spreekt het voetbal me aan. Ik zou graag met Gertjan Verbeek willen werken.”

Een transfer binnen nu en een halfjaar lijkt onvermijdelijk, omdat Gouweleeuw niet bereid is zijn tot 2014 lopende contract te verlengen. Zijn stroeve relatie met Marco van Basten is niet de oorzaak, vertelt de 21-jarige verdediger, die eerder dit seizoen in opspraak kwam toen hij zei liever niet op het middenveld te willen voetballen.

“We hebben strijd gehad”, erkent Gouweleeuw. “Maar dat is geweest. We gaan nu respectvol met elkaar om. Normaal, niet meer en niet minder. Sowieso is mijn verhouding met Van Basten voor mij niet de reden geweest om mijn contract bij Heerenveen niet te verlengen.”

5 Comments

 1. Mike

  29 december 2012 at 16:56

  Deze jong wilt wel heel graag naar AZ dat zie je ook niet vaak. Na hopenlijk kunnen we hem ophalen maar ik denk wel dat er betere verdedigers zijn dan Gouweleeuw dus hoop niet dat ze te veel voor hem uitgeven maar alles is beter dan Reijnen 😉

 2. Bradje

  29 december 2012 at 17:22

  Ik denk dat Gouweleeuw een goede man is om ons team te versterken. Natuurlijk wens je het beste voor ons team, maar ik vertel je: het zal bij wensen blijven. Ook ik wil de staatsloterij wel winnen, en Messi opstellen, maar nogmaals het blijven wensen. We hebben mooie jaren gekend bij AZ (67), en of je het nu wilt of niet, je zal als supporter van AZ echt een toontje lager moeten zingen nu. Geloof in de sportieve lijn die nu ingezet is, en op zijn tijd komt daar echt wel weer een elftal uitrollen dat in Nederland en Europa weer wat potten kan breken, maar het zou goed kunnen dat je daar nog een paar jaartjes of meer op zal moeten wachten. Advies, hou vol, het komt weer goed. Ook IK heb de eerste divisie meegemaakt, en toen kwam het ook weer goed. Er is niet zoveel nodig om degradatie te ontlopen, en daar word nu hard aan gewerkt, no doubt. Hou vertrouwen, hou vast.

  • Mozes

   29 december 2012 at 20:37

   Wat een onzin en vooral drama zeg. Moet bijna de tissues erbij pakken.

   AZ heeft de 5e begroting van de Eredivisie. Financieel zijn ze weer gezond dus ze moeten gewoon in de to mee kunnen draaien.

   Afgelopen jaren hebben we veel te danken gehad aan onze scouting en niet zozeer DSB poen. Tuurlijk hadden we uitschieters zoals Pelle die 7 mil heeft gekost maar Moisander, de Zeeuw etc zijn gewoon heel goed gescoute jongens die weinig hebben gekost.

   Het ontbeert nu AZ aan een goeie TD die de juiste eindbeslissingen neemt. Gorter, Elm en de Winter voegen helemaal niks toe. Henrikssen is het enige talent wat poen heeft gekost maar die presteerd ook het best.

   Het is ook een stuk goeie coaching. Elke fan zei dat Wijnaldum beter is dan Gorter maar alleen Verbeek zag het niet. Lam deed het uitstekend maar een slappeling als Reijnen krijgt de voorkeur.

   Ik vind een seizoen als deze niet erg maar gebruik het seizoen dan om te bouwen aan een nieuwe ploeg. Laat Lam, Wijnaldum, Messaoud, Klaassen etc ervaring opdoen. Je hebt gezien hoe goeddat voor spelers kan zijn zo’n jaar. Feyenoord levert nu hoeveel internationals?

   Het is geen kwestie van geld, het is een kwestie van voetbalverstand.

   Zet Johansson op de plek van Marcellis, schuif Marcellis naar het centrum, zet Wijnaldum op de linksback en wissel Elm voor een echte voetballer. Messaoud, Ortiz, Berghuis…maakt mij niet uit.

   Haal een echte linksbuiten of zet Beerens daar neer en Rosheuvel op rechts.

   • Mike

    30 december 2012 at 00:17

    Helemaal met je eens !!!!!!!!!!!! Behalve Marcellis die moet we hellemaal uit onze team schoppen. Wat is zijn kwaliteit of voegt hij toe ? ik weet het niet kan iemand mij dat vertelen ? hij is niet snel, opbouwend is hij niet sterk, niet kop sterk WAT WEL!!!!!!!!!!

    Weet iemand trouwens wat AZ gaat doen in de winterstop ? Hoorde trainingskamp Belek maar verder heb ik niks gehoord of ze nog oefen potjes gaan spelen en tegen wie.

   • Gerrit Vooijs

    30 december 2012 at 15:49

    AZ is gezond geworden door de verkoop van spelers uit het DSB tijdperk.
    Brad heeft dus wel degelijk gelijk, AZ moet nu een toontje lager gaan zingen.
    Reijnen, Marcellis, Elm, Gorter, Berghuis, Beerens, Gudmundsson zijn rijp voor vervanging maar leveren allemaal niets op! Wel kosten ze AZ een hoop salaris!

    De miljoenen voor Viergever en Maher zullen dus besteed moeten worden aan de aankoop van 5-6 nieuwe spelers waaronder een nieuwe spits want Altidore gaat niet voor minder bij AZ spelen. Villa Real stopt met het bijbetalen van 6 ton salaris.

    Dit jaar en volgend jaar staat AZ in de steigers. Als de scouting nu eens goed zijn werk doet staat er over 2 jaar weer een goed AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *