Maher over 2012: ‘Ups en downs’

By
Updated: december 27, 2012

Adam Maher kijkt met gemengde gevoelens terug op dit kalenderjaar. Vooral over de eerste helft van dit seizoen kan de spelmaker van AZ niet tevreden zijn.

Maher ontwikkelt zich uitstekend, maar staat op een voor dit AZ ongewone twaalfde plaats. “Met ups en downs”, blikt de 19-jarige middenvelder terug op 2012. “We hebben vorig jaar een heel mooi seizoen gehad met mooie wedstrijden, vooral in de Europa League. Dit seizoen gaat het wat minder. Ik denk dat we veel punten hebben laten liggen voor ons niveau en dat moet eigenlijk niet kunnen.”

Het talent vindt dat hij zelf ook meer moet brengen. “Het zijn moeilijke en zware tijden”, aldus Maher, die inmiddels twee interlands achter zijn naam heeft staan, tegen Novum.

Mogelijk dat er in de winterstop een grote club aanklopt voor Maher. Hij weet nog niet of hij het seizoen afmaakt bij AZ. “Dat weet ik niet. We moeten afwachten.” Bron: Goal.com

4 Comments

 1. Jeroen

  27 december 2012 at 09:52

  Tja laten we er daarom ook een mooie tweede seizoenshelft van maken. We hebben het in ons om een stuk hoger te eindigen.

  BTW
  Is dit niks voor AZ?
  http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=179044

  • Gerritvooijs

   27 december 2012 at 10:36

   Belangrijkste eerst, Maher laat al doorschemeren dat hij misschien zijn laatste wedstrijd voor AZ al heeft gespeeld!
   Eriksen vertrekt bij onze buren en nu dat vast staat zal er met elkaar gebeld gaan worden. Vertrekt Eriksen in juli heeft hij nog maar een 1 jarig contract en levert hij minder op als dat hij in de winterstop vertrekt.

   In beide gevallen zal de 15 miljoen niet overschreden worden. Dat betekent dat Maher ons niet meer als 10-12 miljoen gaat opleveren. Maar als AZ dat bedrag in goede aankopen staat er wel wat.

   Vejinovic is geflopt bij Heracles als spelverdeler. AZ is nog een treedje hoger. Overtoom misschien ?

 2. Jay

  27 december 2012 at 11:43

  Ik verwacht dat Maher gewoon tot de zomer bij AZ blijft. Als je die verkoopt, dan ga je er behoorlijk in kwaliteit op achteruit en dan haal je de doelstelling “Europees voetbal” hoogst waarschijnlijk niet.

  Deze winterstop wordt, als ik de berichten mag geloven, sowieso Gouweleeuw gekocht en met een versterkte verdediging zie ik de tweede seizoenshelft positief tegemoet. We hebben tenslotte regelmatig laten zien dat we goed kunnen ballen en dat gaat echt nog wel genoeg punten opleveren.

  • Gerritvooijs

   27 december 2012 at 13:34

   Ik hoop ook dat Maher het seizoen afmaakt maar als Eriksen dadelijk vertrekt kan AZ Maher niet meer behouden als er serieus op geboden wordt.
   AZ doet er in ieder geval goed aan een scenario klaar te hebben wanneer dit echt gaat spelen en dus open kaart te spelen met Maher.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *