Verbeek: ‘Als we de kansen gaan benutten, keert het tij’

By
Updated: december 22, 2012

Zichtbaar aangeslagen incasseerde trainer Gertjan Verbeek de achtste nederlaag van het seizoen voor AZ. Twente bleek met 0-3 te sterk. De trainer, die vorig seizoen zoveel lof oogstte, denkt op de twaalfde plaats in de Eredivisie het tij te kunnen keren. Het is de vraag wie hem nog gelooft.

AZ verloor geflatteerd van Twente, dat wel, maar was kansloos door een gebrek aan rendement. ‘Twente heeft wel spelers die de kwaliteiten hebben om uit het niets doelpunten te maken’, verklaarde Verbeek met een chagrijnig gezicht bij Eredivisie Live.  ‘Zij springen ook nog eens goed met de beschikbare ruimte om. Bij de 2-0 achterstand wilde ik achterin één op één spelen, maar Etienne Reijnen en Nick Viergever durfden niet door te dekken.’

Verbeek wilde graag beamen dat AZ lange tijd de wedstrijd onder controle had. ‘Wij kwamen na rust slecht uit de kleedkamer en kregen toen de 0-1 achter de oren. Maar een groot deel van de wedstrijd waren we de bovenliggende partij en konden we domineren. Zo’n duel als deze tegen Twente is toch wel de norm. Het geeft aan dat AZ te laag staat en te weinig punten (achttien, red.) bezit.’

Verbeek heeft de hoop nog niet opgegeven. ‘Als je zag hoeveel kansen wij vandaag hadden en hoe wij druk hebben gezet dan was dat niet te vergelijken met Twente. Vijftien procent van elke wedstrijd is onbeheersbaar, kun je pech hebben. Maar als we wat meer geluk krijgen en de kansen gaan benutten, zal het tij keren voor AZ.’ Bron: VI

7 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  22 december 2012 at 13:16

  Gezien de traditiegetrouw meestal slechtere tweede seizoenshelft van AZ wordt het billen knijpen ten aanzien van de degradatiezone. Ik weet niet wat het tij zal keren en wie het wel weet mag het zeggen. Misschien eens de bezem door de scouting? Het is immers niet zo dat alle clubs die boven AZ staan nou zulke enorme budgetten hebben, dus het ligt of aan de trainer of aan de het gehaalde talent aangezien er nauwelijks eigen jeugd in de basis speelt. Het net treffende spelers binnenhalen lijkt me prioriteit nummer één op dit moment.

 2. Jay

  22 december 2012 at 18:42

  Als we alle kansen benutten, dan worden we kampioen, ja. Maar het probleem is juist dat we al de kansen blijven missen. Gaat dat dan vanzelf goedkomen of moet Verbeek eens bij zichzelf te raden gaan en dingen anders gaan aanpakken?

  Hopelijk komt er een goede verdediger en een goed scorende aanvaller bij deze winter, anders kan het halen van het linkerrijtje nog heel moeilijk worden.

 3. i.pjotr3

  22 december 2012 at 18:52

  Nee GJ, als we de juiste spelers opstellen keert het tij……!

 4. brandon

  22 december 2012 at 21:09

  GJ blijf jij nou lekker Marcellis opstellen dan keert en tij niet nee dan ben je nu al verzopen.

 5. Gerritvooijs

  23 december 2012 at 12:34

  Het grote verschil is gebrek aan snelheid in de defensie.
  Gorter,Reijnen en Marcellis zijn trage verdedigers die niet met 40-50m in hun rug kunnen spelen.
  AZ, lees Verbeek, heeft het strijdplan niet aangepast en zo kan het dus dat AZ er met name in de thuiswedstrijden genadeloos wordt uitgecounterd door elke bezoekende club.
  Vorig jaar konden Moisander en Viergever Marcellis uit de brand helpen. Nu moet Viergever in zijn eentje de canyons dichtlopen die Gorter, Reijnen en Marcellis laten vallen.

  Met Gouweleeuw en Wijnaldum staat er in ieder geval snelheid en daarmee keert de rust misschien weer terug.

  Maar het heeft ook alles met organisatie te maken. Vrijdag gebeurde in de 2e helft wat we helaas vaker hebben gezien. Iedereen rent naar voren als een kip zonder kop. Niemand neemt taken over. Die desorganisatie heeft AZ de afgelopen 6 thuiswedstrijden de kop gekost, met VVV als meest schrijnende voorbeeld.

  Elm moet of hij wil of niet in de punt naar achteren gaan spelen, Maher links en Henriksen rechts voor hem. Vanuit die positie kan hij de losbollen tot de orde roepen.
  De winterstop is heel kort dus er kan nauwelijks geoefend worden.
  Hopelijk durft Gertjan van zijn heilloze weg af te stappen.

  Alleen hopen op wat geluk kan AZ in een zeer gevaarlijke positie brengen.

 6. fortuna

  23 december 2012 at 12:52

  Dit heeft van Gaal ook meegemaakt bij az toen werden we ook elfde hij heeft het strijdplan toen ook aangepast van aanvallend voetbal naar reactie voetbal in dat seizoen werden we kampioen Verbeek heeft dus een voorbeeld hoe het moet.

 7. De echte supporter

  23 december 2012 at 20:52

  Klopt laat verbeek nu wijnaldum maar staan. En zorg dat we volgend jaar kampioen worden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *