‘AZ meldt zich in Heerenveen voor Gouweleeuw’

By
Updated: december 21, 2012

AZ heeft zich officieel bij sc Heerenveen gemeld voor verdediger Jeffrey Gouweleeuw. De 21-jarige verdediger moet de Alkmaarse defensie komen versterken.

Dat meldt Voetbal International. Het contract van Gouweleeuw bij Heerenveen loopt in de zomer van 2014 af, maar de speler gaf onlangs aan niet open te staan voor verlenging daarvan. AZ kan een uitweg zijn voor Gouweleeuw. “Maar wij ondernemen deze winter alleen actie op de transfermarkt als het in ons plaatje past”, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen hetzelfde blad.

AZ is financieel gezond, maar smijt niet met miljoenen, kondigt Stewart alvast aan. “Haal je iemand voor vijf of zes miljoen, dan is de kans groot dat je uiteindelijk bij het doorverkopen verlies lijdt. Want de laatste jaren hebben aangetoond dat wij niet, zoals Ajax, spelers voor tien of vijftien miljoen van de hand doen.”

De directeur ontkracht dat AZ concreet geïnteresseerd is in FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali, zoals vorige week werd gesuggereerd. Kali is komende zomer transfervrij. “Hij is nog jong en maakt een goede ontwikkeling door, maar ik heb hem nog niet op onze laatste schaduwlijst zien staan. Zo kun je nog honderd andere spelers noemen die worden gevolgd.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  21 december 2012 at 14:03

  Zal mij benieuwen of het AZ gaat lukken om Gouweleeuw over te nemen van Heerenveen. Heeft nog een contract voor 1.5 jaar, dus zal zeker wat knaken gaan kosten.

 2. Jay

  21 december 2012 at 15:53

  We geven tegenwoordig maximaal 2 miljoen uit voor een speler, dus hopen dat Gouweleeuw onder dat bedrag zit.

 3. Gerritvooijs

  21 december 2012 at 16:54

  Wordt een moeilijk verhaal denk ik.
  Misschien aan het einde van de winterstop met als clausule dat hij het seizoen bij Heerenveen mag afmaken.

  Want Heerenveen zit natuurlijk in de gevarenhoek en kan dus geen speler missen.

 4. iPjotr

  22 december 2012 at 15:59

  Zal Thomas Lam blij mee zijn, wordt je betiteld als groot talent, speel je nauwelijks.
  Directie wil een Opleidingsclub zijn,………ja dag, met een coach die niet durft te switchen en vasthoud aan zwalkend team.

 5. Mike

  22 december 2012 at 18:10

  Waarom weer iemand halen die mis lukt is ? krijg een dejafu het zelfde verhaal als Beerens. Haal Van Dijk van Groningen is toch een veel betere verdediger. Als je geld uit gaat geven koop dan de best !!!!!!!!!!!!!!

 6. urdal

  24 december 2012 at 12:17

  Steward slaat de spijker op zijn kop. Wij verkopen niet voor 10 of 15 miljoen. Miscchien moet je dat wel een doen Steward. Je verkoopt alleen voor vriendenprijsjes en ook nog naar de concurrent!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *