Berghuis en Wijnaldum in de basis tegen Twente

By
Updated: december 21, 2012

Steven Berghuis en Giliano Wijnaldum starten vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Voor Berghuis is het zijn eerste basisplaats bij de Alkmaarders.

Berghuis vervangt Johan Berg Gudmundsson. Wijnaldum speelt in plaats van Donny Gorter.

Viktor Elm en Jozy Altidore zijn niet helemaal fit voor de ontmoeting met de Enschedeers. Elm kampt met een hamstringblessure, maar start volgens AZ-trainer Gertjan Verbeek. De oefenmeester denkt alleen niet dat de Zweed de wedstrijd vol kan maken.

Altidore werd in het bekerduel met FC Dordrecht vervangen vanwege darmproblemen.”Wij zijn bezig met z’n voeding”, zegt Verbeek. “Na een wedstrijd moet hij soms overgeven of krijgt last van diarree. Is het een combinatie van wedstrijdspanning en voeding? We weten nog niet waar het precies vandaan komt.” Bron: Elfvoetbal.nl Bron foto: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  21 december 2012 at 10:00

  Mooi!! Heeft Gorter een blessure of ziet Verbeek eindelijk dat hij niet beter is dan Wijnaldum? En wat is er met Gudmundsson? Heeft ook hij een blessure, of ziet Verbeek ook hier dat het rendement te laag is?

  • Mike

   21 december 2012 at 10:32

   Hij begint het gewoon te snappen misschien (hij werd ook boos op Gorter tegen Dorderecht, en maakt natuurlijk ook de fout bij de 3-1 😉 ) en ja Gudmundsson begon goed maar nu is hij wel heel slecht hoor had de 4-0 moeten maken tegen Dord.
   en ik zie wel wat in de Berghuis alleen moet hij fysiek nog wat sterker worden

 2. iPjotr

  21 december 2012 at 14:18

  Oleoleee GJ is oke

  • Gerritvooijs

   21 december 2012 at 16:49

   Gertjan wil in de laatste wedstrijd van het jaar de supporters eindelijk tegemoet te komen

 3. De echte supporter

  21 december 2012 at 17:52

  Ik wacht af of dit nu standaard gaat worden. Ik hoop het. Ik vind die gorter niet rustig genoeg n zijn spel. Vaak balverlies. K gun het wijnaldum het wel. Berghuis vind ik ook wel een goede speler. Laten ze beiden nu ervoor zorgen dat ze heel goed gaan spelen vanavond dan ik de kans voor basisspeler te worden groter.

 4. brandon

  21 december 2012 at 19:34

  Eindelijk. Alle 2 waren al veel eerder aan vervanging toe. Ben ook (nog) geen fan van Berghuis maar is altijd beter dan G. Kan tegen Twente heel goed uitpakken (oude club) revanche gevoelens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *