Verbeek: ‘We kunnen het jaar tegen FC Twente nog mooi afsluiten.’

By
Updated: december 20, 2012

Gertjan Verbeek blikte vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op de komende speelronde. De AZ-trainer sprak over de eerste seizoenshelft, de naderende vakantieperiode en tegenstander FC Twente. “Drie overwinningen achter elkaar zou nog mooier zijn.”

“Viktor Elm heeft deze week niet okselfris getraind”, begon Verbeek tegenover het aanwezige persgezelschap. “Maar we hebben nog 24 uur. Ik heb wel het idee dat hij start, maar het is een groot vraagteken of hij de hele wedstrijd kan spelen. Jozy Altidore heeft de laatste tijd wat last van opspelende darmen. We kunnen nog niet precies de vinger erachter krijgen wat het is, maar we proberen of we er iets aan kunnen doen met aangepast voedsel.”

Na de wedstrijd van vrijdag tegen FC Twente hebben de spelers tot en met 2 januari vakantie. “Als je in een flow zit, alles vanzelf gaat en je de doelstelling haalt, kost alles maar weinig energie. Onze situatie kost veel energie. Zodra de vakantie nadert, ga je daar naar verlangen. Alleen bij blessures moeten spelers zich zaterdag melden. Fysiotherapeut Maarten Gozeling is paraat voor als ze ergens last van hebben. Anders zijn ze vrij.”

Verbeek blikte terug op een qua resultaten teleurstellende eerste seizoenshelft. “Ik had ons qua punten hoger ingeschat. We hebben te weinig rendement gehaald uit het overwicht en de kansen die we hebben gehad. Menig wedstrijd hebben we goed meegedaan of waren we zelfs beter dan de tegenstander, toch hebben we maar achttien punten. We kunnen het jaar tegen FC Twente nog mooi afsluiten. Het grote moeten ligt bij hen, maar ik denk dat wij in staat zijn het ze lastig te maken.”

“FC Twente is van een ander kaliber dan FC Dordrecht”, sluit Verbeek af. “Ze hebben de afgelopen drie jaar om het kampioenschap meegedaan en draaien nu weer mee in de top. Je kan wel zeggen dat ze van subtopper tot topper zijn uitgegroeid. Voor ons is het een tijd geleden dat we thuis hebben gewonnen, het publiek is niet verwend. Twee overwinningen achter elkaar zijn mooi, drie zouden nog mooier zijn. Zeker als die derde tegen FC Twente is.” Bron: AZ

5 Comments

 1. Jay

  20 december 2012 at 16:30

  Met een beetje mazzel mist Twente een hoop spelers en dan is een thuis overwinning zeker mogelijk:

  Steve McClaren heeft behoorlijke personele problemen bij FC Twente. Vooral op de positie van linksback is de spoeling dun. Nicky Kuipers en Edson Braafheid kampen met een blessure, terwijl ook Robbert Schilder deze week niet volop trainde. Felipe Gutiérez en Nacer Chadli trainden deze week ook amper mee. Verder zijn doelman Nikolay Mihaylov (knie), Andreas Bjelland (voet) en Andrej Rendla (knie) vanwege een blessure niet inzetbaar.

  Come on boys, bezorg ons een mooie kerst!

  • Jeroen

   20 december 2012 at 17:02

   Klinkt goed! Als we gewoon vol ervoor gaan dan zie ik een kans. Twente heeft sowieso laatste 10 jaar niet meer gewonnen in Alkmaar.

 2. De echte supporter

  20 december 2012 at 23:32

  Laten we als supporters als één blok achter het team staan en zo meehelpen drie punten te pakken tegen twente

 3. De echte supporter

  20 december 2012 at 23:50

  We hebben voor de bekerr den bosch geloot, eenkans om verder te komen

  • Jeroen

   20 december 2012 at 23:53

   Ja mooie loting. Staan we in de halve finale. Best knap met dit elftal 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *