Moisander heeft nu al zin in Champions League

By
Updated: april 2, 2009
Moisander heeft nu al zin in Champions League

Niklas Moisander vertrok via Ajax naar FC Zwolle, om vanaf die club de weg omhoog weer in te zetten. Met zijn huidige club AZ lonkt deelname aan de Champions League, en dat doet de Fin veel, zo laat hij blijken in Voetbal Magazine.

“Daar verheug ik me nu al op”, zegt de AZ-verdediger. “Ik zie de affiches al voor me: Real Madrid-AZ. AZ-Manchester United. Bayern Munchen-AZ. Echt, ik hoop op een superloting, ik wil tegen de allergrootste clubs spelen, in de mooiste stadions. Daar voetbal je toch voor? Daar heb ik me al die jaren de blubber voor getraind. En ik zie serieus kansen om de tweede ronde te halen. Waarom niet? Wij hebben niets te verliezen, niemand verwacht iets van ons. We kunnen vrijuit voetballen.”

Over twee of drie jaar is het tijd voor een nieuwe stap, maar die wil de Fin niet maken in Nederland. “Als ik mijn contract bij AZ heb uitgediend wil ik een nieuwe uitdaging aangaan. In het buitenland ja, een transfer naar Ajax, Feyenoord of PSV zie ik niet als een promotie. Het liefst zou ik in Spanje willen voetballen, omdat ik denk dat mijn kwaliteiten daar het best tot hun recht komen.”

“Maar voordat ik uit Alkmaar vertrek, wil ik nog heel graag een paar hoofdprijzen winnen. Want ik heb niet het gevoel dat dit AZ een eendagsvlieg is”, aldus de 23-jarige Scandinaviër. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *