‘Maher hoopt op transfer in de winterstop’

By
Updated: december 18, 2012

Adam Maher is mogelijk niet lang meer in dienst van AZ. De middenvelder staat open voor een vertrek uit Alkmaar als een mooie club interesse toont. Dat was afgelopen zomer ook zo, de verbazing was dan ook groot toen het leek dat hij een nieuw en langer contract tekende.

“Dat is overal fout geïnterpreteerd”, zegt Maher tegenover De Telegraaf. “Ik heb niet bijgetekend, ik heb niet verlengd. Het contract is alleen opgewaardeerd. De einddatum is gelijk gebleven: 2015. Als je van vaste waarde bent en een van de besten, moet je niet als een van de minderen verdienen, maar kom je in aanmerking voor een opwaardering. Het ging om afspraken die waren gemaakt en later dan toch zijn nagekomen. Dat is besproken en is nu klaar.”

De middenvelder sluit een snelle transfer overigens nog altijd niet uit. “Als er een mooie club komt, sta ik er voor open. Ik heb nog steeds dezelfde ambities als eerst.”

De twee duels van komende week kunnen de laatste duels in het shirt van AZ zijn voor Maher. “De toekomst ziet er voor mij ook hetzelfde uit. Ik blijf tot nu toe tot de winter hier. Dan kijk ik wel verder hoe het loopt.” Er is inmiddels concrete interesse. “Dan moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn. Maar als het goed is, zou dat zomaar kunnen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  18 december 2012 at 08:22

  Daar gaan we weer…….

  15 miljoen en lekker laten vertrekken. Er zijn genoeg andere spelers die wel graag voor AZ willen spelen. Iemand die steeds met zijn hoofd ergens anders is kan ons nu ook niet verder helpen.

 2. Jay

  18 december 2012 at 08:51

  Mooi niet. Maher blijft tot het einde van het seizoen bij AZ, anders halen we de play-offs zeker niet en zakken we misschien nog verder weg.

  In de zomer mag hij weg voor een mooi bedrag, veel zin om bij AZ te spelen lijkt hij toch niet meer te hebben.

 3. Michiel

  18 december 2012 at 09:44

  Ik zeg laten gaan en voor 15 miljoen 3 goede versterkingen halen!!! Dit AZ heeft meer tanden nodig, EN IEMAND DIE VRIJE TRAPPEN KAN NEMEN!

 4. Gerrit Vooijs

  18 december 2012 at 09:58

  Dankzij het opgewaardeerde contract kan AZ veel meer geld verdienen aan de transfer van Adam Maher.
  Maher hoopt, vind ik nu heel begrijpelijk want het leven is geen mooi jongensboek, op een transfer. Nu of uiterlijk in de zomer.
  Ook Viergever en Altidore gaan de club in de zomer verlaten.
  Mocht Maher vertrekken dan is het voor een hoofdprijs en kan AZ zich direct versterken met spelers Gudelj, Wildschut/Verbeek/De Leeuw en Gouweleeuw.
  3 spelers in ruil voor 1 en geld over houden…….. In deze fase misschien welhet beste wat AZ kan overkomen!

  • Jeroen

   18 december 2012 at 10:32

   Altidore zal de club zeker in de zomer verlaten. Vanaf komende zomer zal zijn vorige werkgever stoppen met extra salaris te geven, dus dan zal zijn motivatie alleen nog maar groter worden om te vertrekken.

   Viergever denk ik niet! Ik denk dat hij nog wel een contractverlenging kan verwachten. Anders vertrekken er weer teveel basisspelers.

   Wat betreft Maher. Laat hem maar lekker in de winterstop vertrekken. We speken nu toch niet goed dus een prijs winnen zit er toch niet in. Moet alleen eerlijk bekennen dat ik nooit heb begrepen waarom ze Wernbloom hebben laten gaan vorig jaar. Denk dat we met hem langer hadden meegedaan om het kampioenschap.

   Mocht Maher vertrekken dan zouden we er goed aan doen om direct het bedrag te investeren in nieuwe spelers. Gouweleeuw zie ik graag komen en Gudelj is ook een aanwinst. Wildschut is te duur denk ik, dus zal AZ wellicht moeten kiezen voor Verbeek. Zal KeesK dan eindelijk zijn zin krijgen?

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    18 december 2012 at 12:45

    Het zou mij verbazen als AZ een tweede kans krijgt en pakt wat Danny Verbeek betreft maar ik hoop het desalniettemin.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *