Verbeek: ‘Gorter terug in de basis’

By
Updated: december 17, 2012

Gertjan Verbeek blikte maandagmiddag vooruit op het bekerduel van dinsdag in Dordrecht. Naast goed nieuws van het blessurefront sprak hij over kritiek en het belang van het bekertoernooi. “Als we in de beker nog vier wedstrijden winnen, zijn we er al.”

“Nee, uitgelaten niet. Maar de spelers waren wel blij dat we weer eens een wedstrijd aan de zegekar konden binden”, reageerde Verbeek op de uitwedstrijd in Zwolle. “We proberen de omslag te maken door positieve en negatieve kritiek te scheiden. Spelers moeten niet naar elkaar wijzen maar constructief met elkaar omgaan. Als je qua ervaring jong bent, voel je je snel aangevallen. Dat heeft overigens niet alleen met ervaring te maken, maar ook met de wijze waarop je kritiek verwoordt.”

Donny Gorter keert tegen FC Dordrecht terug in de basis. Verbeek: “Donny heeft voor zijn hoofdblessure niet verzaakt, dus ik zie geen reden om hem niet op te stellen. Ja, zijn vervanger Giliano Wijnaldum heeft laten zien dat hij er ook klaar voor is. Hij heeft het prima gedaan. Dat is alleen maar mooi.”

Verbeek, die dezelfde achttien als tegen Zwolle meeneemt naar Dordrecht, zag Fernando Lewis maandag na een langlopende knieblessure deelnemen aan het partijspel. “Fernando wilde graag met ons mee op trainingskamp naar Belek (6 tot 13 januari). Voorwaarde was dat hij weer deel kon nemen aan een elf tegen elf-partijspel.”

Ruim een jaar geleden bekerde AZ na een verlenging in Dordrecht verder. De thuisploeg presteert dit seizoen goed in de Eerste Divisie (3e), maar lijkt qua namen weinig op het team van vorig seizoen. “Er staan geloof ik nog maar twee dezelfde jongens in de ploeg”, zei Verbeek. “Dus dat is niet te vergelijken. Het veld is daar dit jaar geloof ik nog slechter dan het vorig jaar was.”

Verbeek: “We willen ons dit seizoen graag direct plaatsen voor Europa. Dat kan via de competitie, maar dat wordt nu heel lastig omdat we al veel punten hebben verspeeld. Als we in de beker nog vier wedstrijden winnen, zijn we er al. Met een goede loting is dat mogelijk. Goed presteren in het bekertoernooi zou de druk dus wat wegnemen. Dat is de druk die we ons als club zelf hebben opgelegd door onze doelstelling uit te spreken, de druk van de spelers die goed willen presteren en een referentiekader hebben van vorig seizoen. En natuurlijk de druk van sponsors, publiek en de pers die ons helpen herinneren aan onze doelstellingen. We kunnen alleen niet hoger springen dan onze polsstok lang is.” Bron: AZ.nl

11 Comments

 1. Jeroen

  17 december 2012 at 15:51

  Waarom? Gorter speelde voor zijn blessure helemaal niet goed. Snap niet wat Verbeek in hem ziet. Wijnaldum doet het toch leuk? Geef eens je eigen jeugd voorrang……

 2. AZforever

  17 december 2012 at 15:55

  Helemaal met Jeroen eens, Wijnaldum haalde tegen Willem 2 meer keren de achterlijn van de tegenstander dan Gorter in alle wedstrijden ervoor en was verdedigend ook nog daadkrachtiger.

  • Gerrit Vooijs

   17 december 2012 at 18:48

   Nou Wijnaldum zat er in Zwolle een aantal keer flink naast, stond aan de verkeerde kant te dekken waardoor Zwolle mogelijkheden kreeg om gevaarlijk te worden.
   Juist tegen Zwolle lag er heel veel ruimte en had Wijnaldum net als Poulsen aanvallend van betekenis kunnen zijn.
   Maar waar hij in Alkmaar dwingend speelde daar verdedigde hij nu alleen en dat is niet zijn sterkste onderdeel ( net als Poulsen).

   Dat is het probleem. Johansson / Wijnaldum / Rosheuvel / Ortiz / Berghuis zijn allemaal niet beter cq constanter.

   Gorter is aanvallend minder maar verdedigend misschien constanter als Wijnaldum. Wijnaldum blinkt uit als AZ het initiatief heeft maar onder druk maakt hij fouten door gebrek aan ervaring.

 3. Jay

  17 december 2012 at 16:43

  Typisch Verbeek. Pas als iemand geblesseerd of geschorst raakt, laat hij iemand anders spelen. Anders laat hij gewoon de vaste 11 staan, of we nu goed spelen en bovenaan staan of slecht spelen en onderaan staan.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  17 december 2012 at 17:52

  Jullie zien het allemaal verkeerd! Donny Gorter zal jullie allemaal binnenkort versteld laten staan en Simon Poulsen doen vergeten met fantastisch voetbal.
  Nog eeeeeeeeeeeven geduld! En Verbeek zal zijn gelijk krijgen. Echt waar. Poulsen zit trouwens een bank warm te houden in Sampdoria. Eigen schuld dikke bult. Hij zit daar te verpieteren en wij zitten met de gebakken Gorter. Het leven is nou eenmaal niet eerlijk.
  Als er toch zo nodig bij oude werkgevers geshopt moet blijven worden, ik blijf het zeggen, Danny Verbeek ophalen bij NAC.

 5. gerard

  17 december 2012 at 18:31

  Donny Gorter keert tegen FC Dordrecht terug in de basis. Verbeek: “Donny heeft voor zijn hoofdblessure niet verzaakt, dus ik zie geen reden om hem niet op te stellen

  Deze uitspraak zegt alles, als Verbeek zo over de zwakste schakel van het team denkt doet AZ er goed aan om toch eens voorzichtig naar een andere coach te kijken!

 6. brandon

  18 december 2012 at 10:57

  Verbeek begint zich al in te dekken door het veld nog slechter te kwalificeren dan verleden jaar. Dordrecht presteert niet slechte en staat 3e in de 1e div. wij presteren wel slecht en staan 12de zal het verschil dan zo groot zijn? Onderschatting zal wel weer de kop opsteken dus ik beloof een moeilijke avond en absoluut geen walkover. Dat Gorter terugkeert zegt alles over Verbeek zijn aankoop moet spelen. Jammer daar Wijnaldum tijd moet krijgen en wedstrijden net als Falkenburg die door de trainer geheel wordt overgeslagen.

  • Jeroen

   18 december 2012 at 11:21

   Ik ben ook bang dat we een zeer moeilijke avond gaan krijgen. Wat ik alleen niet snap is dat de visie van de club is om met spelers uit de eigen jeugd te gaan spelen, maar daar lijkt weinig van uit te komen. De enige is op dit moment Maher toch?

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    18 december 2012 at 13:01

    Ik geef u het beste voorbeeld:
    http://www.nu.nl/sport/2985614/barcelona-legt-messi-medio-2018-vast.html
    Dit zou ik ook graag bij AZ willen zien. Eigen jeugd die in de dertig nog voor hun club spelen. Misschien lijkt het financieel wat makkelijk voor zo’n Spaanse club maar toch, ook Barca heeft met andere rijke concurrenten te maken. Dat AZ nog steeds maar één echte eigen jeugdspeler in de basis heeft is tekenend.

    • Jeroen

     18 december 2012 at 13:07

     Ja vooral wanneer er steeds wordt geroepen dat we ons meer willen richten op eigen jeugd.. Geef dan Lam en Wijnaldum eens een basisplek.

 7. De echte supporter

  18 december 2012 at 22:25

  Meeeens gorter eruit en wijnaldum erin. Laat hij maar ervring opdoen. Die gorter heb ik weinig goeds zien doen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *