Altidore: ‘Ons spel was niet heel goed’

By
Updated: december 16, 2012

Jozy Altidore heeft AZ zaterdag met twee doelpunten een 1-2 zege op PEC Zwolle gebracht. De Amerikaan maakte in de IJsselstad zijn tiende en elfde Eredivisie-treffer van dit seizoen.

“Of doelpunten belangrijk voor me zijn?”, reageerde Altidore. “Nee. Ook als ik scoor kunnen we verliezen. Nederlanders kijken heel erg naar individuele prestaties, maar het gaat om het team. Liever scoor ik het hele seizoen niet en eindigen we als eerste. Ik vind het wel belangrijk dat mijn doelpunten voor een 1-2 zege hebben gezorgd.”

“Het positieve aan vandaag is dat we vooral voor de rust heel effectief met onze kansen omsprongen”, keek de Amerikaans international terug. “In de tweede helft was dat minder het geval. We hadden via counters kunnen scoren, maar we vergaten een veilige afstand van Zwolle te nemen. Ons spel was niet heel goed. Onze wens is om het dominante en verzorgde AZ-spel te spelen, maar het was nu vooral vechten en overleven. Dat zal bij deze fase passen. Het gaat nu gewoon om de punten. Dat zorgt voor vertrouwen, waarna ook ons gewenste voetbal gaat komen.”

Altidore: “Ook mijn eerste doelpunt was geen beauty. Ik lette goed op, na een diepe bal van Dirk Marcellis. Daarna sprong ik in eerste instantie wat slordig met mijn kans om, schoot op de keeper. Gelukkig was ik in de rebound wel trefzeker. Het tweede doelpunt was een spitsengoal. Ik kon de bal eenvoudig inschieten na een goede voorzet van Roy Beerens.”

“Ja, ik was vaak in een lijf-aan-lijfgevecht verwikkeld met hun verdedigers”, zei de topscorer van AZ. “Op dat punt wil ik nog sterker worden. In het topvoetbal moet je fysieke duels uitvechten, de verdediging continu bestoken. Vandaag leverde dat twee doelpunten en een rode kaart voor mijn directe tegenstander op. Ik ben niet vies van dirty work.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. De echte supporter

  16 december 2012 at 14:09

  Ik vond altidore goed spelen deze wedstrijd, hij was altijd aanspeelbaar.

  • Gerrit Vooijs

   16 december 2012 at 14:19

   Hij was wel aanspeelbaar dat klopt. Maar wat leed hij vervolgens vaak knullig balverlies. Maar goed de arbeid was er en hij is samen met Maher voor de broodnodige doelpunten onmisbaar voor dit AZ.
   11 doelpunten heeft Altidore nu al en dat met die 2 koekenbakkers naast zich. Dat maakt zijn prestatie indrukwekkend.

   • Ed

    17 december 2012 at 19:49

    Maar het valt me ook op dat Altidore een direct gevecht met zijn tegenstander 9 van de 10 keer verliest.
    Ook al hebben die handen en voeten nodig om Altidore af te stoppen en doet Altidore zelf niks, hij krijgt meer vrije trappen tegen dan mee.
    Elke poging van Altidore om zijn tegenstander te passeren wordt door de arbitrage om zeep geholpen.
    Anders waren er, denk ik, nog meer goals in gegaan.
    Lijkt mij knap frustrerend.

 2. MR

  16 december 2012 at 15:15

  beerens en gudmundsson zijn in deZe vorm goed voor een roda JC maar niet voor AZ

 3. kaazie87

  16 december 2012 at 17:56

  Az moet is gaan kijken bij Lokeren voor ayanda patosi wat een geweldenaar gaat dat worden en de ideale opvolger van gudmondsson die met de week minder wordt

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  17 december 2012 at 01:12

  Als het nou maar net goed genoeg blijft. Ik zie AZ met dit “niet heel goed” voetbal nog niet veel hoger op de ranglijst stijgen en bij de eerste acht komen alhoewel nog redelijk binnen bereik met slechts zes punten achterstand op nummer zeven NEC.
  Wat zal Beerens lekker slapen met eindelijk weer eens een productieve bijdrage. Hij blijft echter onder de maat van een aanvaller presteren met zijn bijzonder lage rendement. Helaas zal hij voorlopig nog wel blijven staan door zijn pass op Altidore. En daarbij gelukkig voor Beerens wist Altidore wel waar de palen en de lat staan vandaag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *