Negatieve reeks van AZ ten einde in Zwolle: 2-1

By
Updated: december 15, 2012

Na zes duels zonder overwinning heeft AZ weer eens drie punten gepakt. Bij PEC Zwolle wonnen de Alkmaarders met 2-1.

AZ leidde bij de rust met 2-0 dankzij Altidore, die profiteerde van fouten van Aafjes. Bij de eerste redde doelman Boer eerst nog, maar de rebound was raak. Bij de 2-0 was Altidore de laatste schakel in een door Maher opgezette counter.

PEC werd na de pauze sterker en Avdic bracht met een doeltreffende kopbal de spanning terug. AZ werd vervolgens onder druk gezet en Mokhtar was tot twee keer toe dicht bij succes. Nadat PEC Van den Berg rood had zien krijgen (hij vloerde de doorgebroken Altidore) kwam de zege voor AZ niet meer in gevaar.

11 Comments

 1. Jeroen

  15 december 2012 at 23:30

  Nou dat was maar net aan.. Eerste helft was wel aardig met twee goede acties van Altidore, maar in de tweede helft waren we weer veels te zenuwachtig en brachten we weinig. Het is maar dat Zwolle niet kon omgaan met de kansen, maar anders hadden we gewoon verloren. Beerens en Gudmudnsson brachten de hele wedstrijd te weinig. Beerens kon amper zijn man voorbij en had te vaak balverlies. Snapte iemand overigens de wissel van Wijnaldum?

  Evengoed hebben we weer eens drie punten gewonnen. Voelt goed! Ben benieuwd of ze nu weer wat meer vertrouwen krijgen.

  • De echte supporter

   16 december 2012 at 00:00

   Jeroen ik ben het met je eens. Ik vond Gudmudsson niet echt slecht, maar beerends had gewisselt mogen worddn van mij. Maar goed nu weer eens drie punten…

 2. Evert

  16 december 2012 at 10:03

  Ben erg blij met de drie punten maar daar is ook alles mee gezegd. Wat een verkeerde keuzes worden er gemaakt, het middenveld wordt elke keer door de lange bal overgeslagen en de flanken hebben werkelijk moeite met elke tegenstander…… Ikzelf vind dat Beerens op links moet, ik heb het idee dat hij daar beter tot zijn recht komt.

  P.s. misschien een idee voor deze site? om elke speler die heeft gespeeld een cijfer te kunnen geven zodat je aan het einde van het seizoen de beste speler van fanvanaz hebt!?……..

  • Jeroen

   16 december 2012 at 11:26

   Dat is zeker een goed idee Evert. Ik was zelf ook enkele maanden geleden bezig om te kijken of ik dat kon maken, maar toen had ik het erg druk. Vanaf februari is het rustiger, dus zal dan kijken of het technisch mogelijk is.

   • De echte supporter

    16 december 2012 at 12:13

    Jeroen ja dat vind ik ook een leuk idee.

 3. Gerrit Vooijs

  16 december 2012 at 13:51

  Eindelijk 3 punten na de echt de slechtste wedstrijd van AZ dit seizoen! Dramatisch om te zien dat PEC probeerde om elke aanval op te bouwen en AZ niets anders wist te doen dan de lange haal te hanteren. PEC was voetballend beter maar had voorin gelukkig spitsen van amateurniveau.

  Wijnaldum startte goed maarnaar mate de minuten verstreken zat hij er een paar keer flink naast.

  Opvallend: Etiënne Reijnen speelde opnieuw degelijk en was de rots in de branding waar menige Zwolle aanval werd afgebroken. Veel AZ spelers lopen namelijk alleen mee met hun tegenstander, als het moet tot op de doellijn, zonder daadwerkelijk iets te doen! Daar wordt ik elke week weer gek van.

  Reijnen schoof gelukkig wél elke keer een been uit waardoor de meeste aanvallen werden afgebroken vlak voor de 16m.
  Alleen Viergever, Reijnen en Henriksen gaan op eigen helft het duel aan. Alle anderen gaan het duel alleen aan op de andere helft als het juist niet moet.

  Dat tekent imo het zeer geringe zelfvertrouwen op dit moment.
  Kort gezegd: Esteban, Reijnen, Viergever en Henriksen houden AZ defensief op de been, terwijl Maher en Altidore Voor de doelpunten zorgen. De andere 5 zijn op dit moment allemaal inwisselbaar omdat het qua niveau niet veel uitmaakt.

  Gelukkig komt de winterstop eraan en is Dordrecht net als Zwolle geen hoogvlieger zodat we mogen blijven hopen dat het Bekeravontuur in 2013 nog iets voor AZ in petto heeft 🙂

  • De echte supporter

   16 december 2012 at 14:11

   Gerrit helemaal eens met je analyse

  • Jeroen

   16 december 2012 at 14:22

   Prima analyse. Ik hoop toch echt op versterking in de winterstop. Wie zie jij het liefst komen?

   • Gerrit Vooijs

    16 december 2012 at 14:34

    Er moet dringend een vervanger voor Viktor Elm komen.
    Hij moet met zijn ervaring voor verbinding zorgen aan de linkerkant waar 2 jonkies lopen te verzuipen door zijn falen.
    AZ maakt hierdoor zwaar slagzij. Maher steekt daarom geregeld het veld over om dit te compenseren.

    Als het kan Gudelj van NAC. Prima speler met temparament, techniek, overzicht en body. Hij zal Maher ontlasten en de linkerkant van AZ laten functioneren.

    Maar dat wordt 2-3 miljoen……. durft AZ dat aan?

 4. urdal

  16 december 2012 at 15:42

  Gudmundsson is werkelijk dramatisch. Idd misschien Beerends op links proberen. Ik zie toch het liefst Wildschut komen en Ortiz op het middenveld. Reijnen speelde zeker weer een goede wedstrijd. Gaat steeds beter met hem na PSV en Den Haag.

  Esteban 7
  Marcellis 7
  Reijnen 8
  viergever 7
  Wijnaldum 7
  Elm 5.5
  Hendriksen 7
  Maher 6.5
  Beerends 5
  Gudmundsson 4
  Altidore 7

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *