Verbeek: “Ik heb een luxe probleem.”

By
Updated: december 14, 2012

AZ-trainer Gertjan Verbeek prijst zich gelukkig met het ‘luxe probleem’ dat hij heeft voor het duel met PEC Zwolle. Hij prijst ook de aanstaande opponent vanwege de positieve instelling.

Verbeek zit ruimer in zijn spelers voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dirk Marcellis is terug van een schorsing, terwijl Donny Gorter zijn blessureleed achter zich heeft gelaten. Maar dat betekent niet dat de AZ-trainer beiden direct een basisplaats geeft.

‘Ik was helemaal niet ontevreden over het spel van Mattias Johansson, maar ik was ook niet ontevreden over het spel van Dirk voor zijn schorsing. Ik heb een luxeprobleem; kan weer kiezen’, aldus Verbeek.

Gorter moet daarentegen nog geduld hebben. ‘Giliano Wijnaldum blijft staan als linksback. Donny heeft pas donderdag voor het eerst weer getraind, waardoor mijn keuze gemakkelijk is.’

Volgens Verbeek krijgt AZ in PEC Zwolle een ploeg met een compleet andere instelling tegenover zich dan afgelopen zaterdag met Willem II. ‘Ik vind dat ze proberen met verzorgd positiespel punten te halen. Dat deden ze voorheen, maar ook nu ze in de Eredivisie spelen. Ik ben fan van zo’n positieve spelopvatting. Hun spel is totaal anders dan dat van VVV-Venlo of Willem II, die superdefensief spelen en gokken op de omschakeling.’

Verbeek heeft geen problemen met het kunstgras in het IJsseldelta Stadion. ‘PEC Zwolle heeft net als Heracles een goed kunstgrasveld. Ik ben in sommige gevallen een groot voorstander van kunstgras. Dat zie ik liever dan de schandalige natuurgrasvelden van enkele andere clubs.’ Bron: VI

7 Comments

 1. iPjotr

  14 december 2012 at 22:31

  Ik heb een luxe probleem…….ik kan niet de beste spelers opstellen, die ik wel tot mijn beschikking heb, 🙁

 2. Mike

  14 december 2012 at 23:41

  Naja hij durf dit keer wel is iets te veranderen want Wijnaldum is gewoon beter dan Gorter. nu Marcellis eruit voor Johansson en dan begint hij het te snappen 😉 en dan is het aan de spelers

  • Jeroen

   15 december 2012 at 00:37

   Reken maar dat Gorter volgende week gewoon weer speelt. Hij komt net terug van een blessure daarom durft Verbeek het niet aan.

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    15 december 2012 at 01:16

    Dat zou ik dan niet snappen. Als NAC hem wel op de reservebank kan zetten waarom kan Verbeek dat dan niet als er een betere optie is (er van uit gaande dat Wijnaldum weer een goede wedstrijd speelt)? Is vertrouwen/voordeel van de twijfel geven aan een basisspeler belangrijker voor hem dan de beste speler voor AZ opstellen?

   • Gerritvooijs

    15 december 2012 at 15:04

    Het is aan wijnaldum; speelt hij weer goed dwingt hijzelf zijn plaats in de basis af. Speelt hij nu als een krant verdwijnt hij weer naar het 2e.
    Maar het is niet alleen wie maar ook waar! Laat gudmunsson en Beerens wisselen van kant waardoor de backs ook ruimte krijgen om op te komen.
    Maar nee, altijd en eeuwig de vaste elf in een vast systeem zodat de tegenstander 2 maanden van te voren al zijn tactiek kan vaststellen.

    Verbeek en AZ zijn zo voorspelbaar als de datum van nieuwjaarsdag……..
    Wie er nu ook opgesteld wordt de tactiek blijft hetzelfde dus verzuipt die speler samen met de rest.

    Komop Gertjan, verras ons en de tegenstander eens met een andere opstelling en tactiek!

    • Jeroen

     15 december 2012 at 20:03

     Zoals de drie verdedigers tegen Utrecht 😉

     Waarom niet eens met twee spitsen?

 3. De echte supporter

  15 december 2012 at 17:01

  Wat kan die verbeek vreemd uit de hoek komen. Hij heeft een luxe probleem? Ik heb geen idee over welke luxe we het hebben. Verbeek wakker worden!!!!! We staan twaalfde!!!! Hoezo luxe. Zorg er eens voor dat we drie punten gaan pakken…. Dan kan je verder denken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *