AZ legt Hoedt en Roshanali tot 2015 vast

By
Updated: december 13, 2012

AZ heeft donderdag de talentvolle jeugdinternationals Wesley Hoedt (18) en Raies Roshanali (17) tot de zomer van 2015 vastgelegd. Beide spelers maken al jaren deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Hoedt is een centrale verdediger; Roshanali speelt als middenvelder.

Hoedt is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen in de jeugdopleiding van de Alkmaarders. De linkspoot kwam als D-pupil via Reiger Boys en Hollandia terecht bij AZ. Momenteel maakt de centrale verdediger deel uit van de selectie van Oranje Onder 19.

Middenvelder Roshanali is voor het derde jaar actief in de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam voor zijn AZ-periode uit voor Zeeburgia. Net als Hoedt is Roshanali een linksbenige speler. Zijn goede prestaties bij de Alkmaarse jeugd hebben hem dit seizoen een plaats in de selectie van Oranje Onder 18 bezorgd.

“We zijn heel tevreden dat deze twee jeugdinternationals ervoor hebben gekozen om zich verder te ontwikkelen bij AZ”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Wij willen ze graag helpen om de volgende stap richting het eerste elftal van AZ te maken. Wesley Hoedt heeft onlangs bijvoorbeeld al zijn debuut gemaakt voor Jong AZ. Tegen Willem II zaten er zeven eigen jeugdspelers bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Dat geeft aan dat we als opleidingsclub op de goede weg zijn.” Bron: AZ

3 Comments

 1. Jay

  13 december 2012 at 17:27

  Er zaten 7 jeugdspelers bij ja, maar (op Maher na) allemaal van een niet al te hoog niveau.

  En waarom maar een contract tot 2015 voor deze jongens? Dan moet je ze na volgend seizoen weer een nieuw contract aanbieden, anders lopen ze het jaar erop voor niks de deur uit.

  • Jeroen

   13 december 2012 at 17:47

   Volgens mij mag je een jeugdspeler geen contract voor een langere tijd geven.

   Die Roshanali lijkt me wel wat. Is volgens mij wel een groot talent. Hoedt ken ik niet echt…. Ben benieuwd wanneer ze een kans krijgen bij het eerste. Lam heeft daar ook vrij lang op moeten wachten.

 2. De echte supporter

  15 december 2012 at 17:05

  Ja ja ja jeugdspelers bij het eerste. Heeft Verbeek en de TD willem II onderschat??? Dit roept bij mij wel vragen op.. Wees lekker een school, dan hebben we in iedergeval aan het einde van he seizoen nog extra wedstrijden voordat we naar de jupiler leage gaan. Je moet niet alleen met talenten bezig zijn, da is ook niet een juiste balans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *