AZ stapt niet af van visie

By
Updated: december 13, 2012

Ondanks de slechte resultaten van de laatste maanden blijft AZ de weg volgen die ze na de val van de DSB Bank zijn ingeslagen. Er gaat dus niets veranderen aan de visie, en AZ blijft scouten naar jonge talenten die uiteindelijk de kans krijgen om bij ons te groeien.

“Wij zijn altijd op zoek naar het type voetballer dat past binnen de visie van AZ. We willen het liefst aanvallend, dominant en aantrekkelijk voetbal spelen. We houden niet van verdedigers die de bal de tribune inschieten. Nee, bij ons staat verzorgd voetbal voorop. Het is heel moeilijk om een speler als Pontus Wernbloom te vinden; een jongen die bij balverlies en balbezit van grote waarde is. Daarom kiezen wij eerder voor spelers die de voetballende oplossing vinden. Als de resultaten en het voetbal goed zijn, vindt iedereen dat geweldig en spreekt men over het mooiste voetbal van Nederland. Nu krijgen we opeens kritiek omdat de resultaten wat tegenvallen. Moeten we dan van onze visie afstappen en vechtvoetbal gaan spelen? Nee. Onze filosofie blijft altijd hetzelfde. Niklas Moisander en Rasmus Elm waren ook geen vechtvoetballers. Daarmee is het meer dan goed gekomen. Ook dit team gaat zich ontwikkelen en ons gewenste voetbal spelen. Op langere termijn gaat dat structureel resultaat opleveren,” aldus Stewart.

3 Comments

 1. Jeroen

  13 december 2012 at 13:33

  Mogen ze toch eens uitleggen waarom ze dan Reijnen, Gorter en Elm hebben gehaald. Dat zijn toch geen jonge talenten meer die bij ons aan hun volgende stap kunnen werken? Of zie ik dat verkeerd?

 2. AZ1987

  13 december 2012 at 14:28

  Reijne was het proberen waard maar Gorter korte pootjes komt geen man voorbij integenStelling tot zijn concurrent die beter sneller sterker is en naar alle waarschijnlijkheid zaterdag lekker op de bank plaats gaat nemen. En Elm gratis leuk voor dr bij maar om nou te zeggen dat hij het ijsbreekt. Dit seizoen is verloren nu doorpakken en werken naar volgend seizoen en degradatie ontlopen natuurlijk

 3. NHN

  13 december 2012 at 15:32

  Die Stewart hangt me de keel uit met z’n lulkoek. Natuurlijk snap ik ook wel dat AZ jonge spelers wil aantrekken die later voor een goeie prijs verkocht kunnen worden.
  Maar om een team te kunnen laten functioneren heb je ook leiders nodig. Sommigen zijn dat al op jonge leeftijd, bij anderen komt het met de jaren.
  Stewart en de hele scoutingsstaf hebben het voor mekaar gekregen, om voor dit seizoen wekelijks een team in de wei te sturen die in elke linie sturing mist. Alle aankopen zijn angsthazen, en voegen niks toe.
  Stewart heeft gefaald. Hij heeft nog een half seizoen om dit goed te maken. Misschien is hij (en dat hoop ik dan maar) achter de schermen met iets bezig. En is dit filosofie-lulverhaal iets om iedereen (en vooral makelaars) zand in de ogen te strooien.
  Het in nu hoog tijd om stappen te nemen, van de ‘komt wel goed’ houding af te stappen, de filosofie of visie of hoe je ook wil noemen, effe bij te stellen, EN ZORGEN DAT ER PUNTEN WORDEN GEHAALD

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *