‘AZ en Ajax hebben interesse in Labylle’

By
Updated: december 13, 2012

Leroy Labylle staat voor een overstap naar de Eredivisie. De middenvelder van MVV Maastricht maakt dit seizoen veel indruk en staat in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder Ajax.

De 21-jarige Labylle, die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan maar ook als linksback kan spelen, is één van de revelaties van de Jupiler League. AZ, FC Utrecht, sc Heerenveen, VVV-Venlo, Heracles Almelo, Roda JC Kerkrade en zelfs Ajax hebben volgens Voetbal International belangstelling getoond.

“Daar heb ik wat over gehoord, maar die interesse is nu niet concreet”, reageert Labylle op de mogelijke interesse van Ajax. “Met een paar andere clubs is wel al wat contact geweest. Voorlopig geef ik nog alles voor MVV, maar ik ben blij met de belangstelling. Want ik wil zo snel mogelijk naar de Eredivisie.”

De Belg, die in eigen land voor KRC Genk en Standard Luik speelde, sluit een vertrek in januari dan ook niet uit. “Ik ben MVV dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen, maar toen ik hier tekende zei ik al dat ik snel een stap hogerop wilde maken. Wat mij betreft gebeurt dat in de winterstop.”

MVV-coach René Trost denkt dat Labylle niet te houden is. “Heel veel clubs hebben liggen slapen, vorig jaar hadden ze hem gratis kunnen ophalen. Ik kan me voorstellen dat ze nu voor hem in de rij staan. Hij kan zo mee in de Eredivisie.” Bron foto en tekst: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  13 december 2012 at 09:53

  Ken deze speler niet. Mike jij weet vast alles van hem dus laat maar weten of het wat is voor AZ? 😉

  • Mike

   14 december 2012 at 23:36

   Ik ken hem wel van vorig jaar toen was het een groot talent en toen spelden die op het middenveld volgens mijn won hij ook de goud stier van grootste talent van de periode in juplier league ofso.

   Dit jaar volg ik deze competitie niet zoveel meer. dus weet niet of deze speler goed is als linksback denk toch dat AZ hem voor die kant wilt hallen. verder lopen er ook niet echt grote talenten rond in de juplier league alleen Bel-Hassani van Sparta.

   Zal ff opletten 😉

 2. Michiel

  13 december 2012 at 11:57

  Nou, kies maar…. nummer 4 of nummer 12 van de eredivisie? Die gaat dus naar 020.

  • Jeroen

   13 december 2012 at 12:03

   Tenzij de kans op spelen bij 020 een stuk kleiner is, dan zal hij wellicht wel kiezen voor AZ. Daarnaast zal AZ niet elk seizoen zo slecht spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *