Gerbrands als enige verantwoordelijk voor huidige prestatie AZ

By
Updated: december 12, 2012

Toon Gerbrands wijt het feit dat AZ momenteel op de twaalfde plek staat aan zichzelf. De algemeen directeur van de Alkmaarders vindt dat alleen hij aangewezen mag worden voor de slechte prestaties, zo vertelde hij in gesprek met Voetbal International.

“Dat er onrust ontstaan, laat ik hier niet toe”, begon Gerbrands. “Er mag maar naar één man gewezen worden en dat ben ik. Ik ben degene die hier al ruim tien jaar zit, die drieënhalf jaar geleden zijn handtekening onder het nieuwe beleidsplan heeft gezet en de koers bepaalde. Daar staan technisch directeur Earnest Stewart, coach Gertjan Verbeek en de spelers buiten.”

Ook het feit dat er afgelopen transferperiode weinig geld beschikbaar was, speelt volgens Gerbrands mee. “We moesten qua aankoopbeleid even pas op de plaats maken. We hadden ook nieuwe schulden kunnen maken. Heb je dan de garantie dat je vier plaatsen hoger op de ranglijst staat? Deze nieuwe situatie vraagt simpelweg om rust en geduld. AZ is de laatste jaren steeds geroemd om onze visie. Dus ook nú kunnen wij heel lang het geduld bewaren.” Bron: Soccernews.nl

2 Comments

  1. azdc

    12 december 2012 at 18:07

    Helemaal met Toon eens. AZ moet eerst gezond worden en dan opbouwen. Een andere route is er niet. Dat doet nu pijn maar een financieel gezonde club kan ieder jaar beter worden en zo naar boven groeien. Risico’s nemen en dan in de schulden eindigen zit ik niet op te wachten.

  2. Nelis

    12 december 2012 at 20:26

    Ik denk dat mensen toch nog altijd Gerbrands rol vergeten. Het is vervelend dat we het tegenwoordig zo slecht doen, maar bedenk wel, zonder Gerbrands en zijn beleid hadden we helemaal geen professioneel voetbal in Alkmaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *