Henriksen houdt vertrouwen in AZ-selectie

By
Updated: december 10, 2012

Markus Henriksen zag AZ zaterdag met 0-0 gelijk spelen tegen Willem II, maar had zijn ploeg liever zien winnen. De middenvelder van de Alkmaarders kan uiteindelijk echter leven met het gelijkspel, zo vertelde hij in gesprek met RTV Noord-Holland.

“Ik denk dat wij de drie punten verdienden”, aldus Henriksen. “Als we echter niet scoren, dan winnen we de wedstrijd ook niet. Ik denk dat 0-0 een eerlijk genoeg resultaat is. Maar tevreden ben ik niet.”

“Ik denk dat we goede wedstrijd hebben gespeeld, alleen we zijn wat ongelukkig. Ook zijn we voor het doel niet goed genoeg. Dan krijgen we niet zo vaak de drie punten, terwijl we die wel graag willen”, vervolgde Henriksen, die wel positief wil blijven. “We willen uiteraard een beter resultaat. Als club zijnde is het niet fijn om op de twaalfde plek te staan. We zijn een beetje teleurgesteld en ongelukkig, maar we weten dat we een goed team hebben. We moeten hard blijven werken en positief blijven.” Bron: Soccernews.nl

7 Comments

 1. Jay

  10 december 2012 at 16:24

  Een beetje teleurgesteld? We kunnen zelfs thuis al niet meer winnen van VVV en Willem 2! Wanneer raken ze dan zwaar teleurgesteld?

 2. Florian

  10 december 2012 at 18:01

  Markus je bent een baas!
  Een van de betere spelers, die iedree wedstrijd een heel redelijk niveau haalt!

 3. gerard

  10 december 2012 at 19:28

  Ik had anders echt wel iets meer van deze speler verwacht gezien er toch, zo deed men ons althans veronderstellen, heel wat europese subtoppers interesse in hem hadden.
  Nee, Rosheuvel, Henriksen en met name Gorter en Berghuis hebben niet echt veel toe te voegen dan verlang ik meer naar spelers die toch veel kritiek kregen onder de supporters zoals Poulsen, Holman, Wernbloom en Klavan.
  Wellicht niet zo polijst allemaal maar duidelijk een meerwaarde waar ik bang voor ben dat dat met eerder genoemde spelers niet het geval van zal zijn.

  • Gerrit Vooijs

   12 december 2012 at 08:48

   Laten we vooral niet gaan doemdenken. Holman bv: Hoeveel jaar heeft hij bij top gepresteerd? ( 7-8 goalsper seizoen ! )

   Poulsen idem, pas zijn laatste 1,5 jaar waren zijn beste jaren.

   Klavan was héél wisselvallig: zijn beste wedstrijd ooit was die thuiswedstrijd tegen Ajax waarin bleek dat hij wél een goede voorzet kon geven.

   Wernbloom: een breker, schaver die op 10 elke aanvalscombinatie van AZ eigenhandig om zeep hielp.
   Later toen Verbeek eindelijk zag dat dáár zijn kwaliteiten niet lagen werd hij een topper voor AZ als verdedigende middenvelder.

   Kortom Verbeek heeft lang nodig voor dat hij weet hoe een speler bij AZ het beste rendeert……. het komtdus goed als Gertjan de tijd krijgt………

 4. Florian

  10 december 2012 at 21:53

  Henriksen valt niet op, maar dat is helemaal niet erg. Hijs peelt stabiel op het middenveld, bovendien kan je niet extreem veel van hem verwachten (nog). Hij moet zicht toch eerst even goed aanpassen

 5. NHN

  11 december 2012 at 10:22

  Henriksen deed het misschien wel aardig bij Rosenborg maar in Alkmaar blijkt het geen winnaar te zijn. Hij zal niet het initiatief nemen om de beuk erin te gooien. Ook hij is weer zo’n voetballer zonder body, waar AZ er zo veel van heeft. Met het degradatie-voetbal wat AZ nu moet gaan voetballen zal hij ondrersneeuwen. Het is dan ook geen goede aankoop.Als je vindt dat AZ 3 punten had moeten verdienen, dan had je dat moeten laten zien in het veld, en niet anoniem mee sloffen. Ook een poeier van afstand zit er niet in bij deze jongen (is al decennia lang een probaat middel als het voorin niet lukt) Met al die lichtgewichten in het veld had AZ voor meer stabiliteit moeten zorgen, door een zekerdere voetballer aan te trekken. Dat is Henriksen niet.
  Nu kun je wel Stewart en co napraten door te zeggen dat hij aan het opbouwen is,in de filosofie past, en nog bezig is met stappen te zetten,en is nog jong, blablablaaaaablaaaa maar daar koop ik niks voor.
  Aan de andere hand kun je ook zeggen, dat voor zulke taken Viktor Elm is aangetrokken, maar die pakt het ook niet op. Balt wat mee, maar is ook geen winnaar. Het is feitelijk nog een grotere miskoop.

 6. De echte supporter

  12 december 2012 at 22:03

  Er wordt teveel gel….lt over opbouwen, nog jond,we hebben tijd…. Jaja als we zo door gaan hebben we aan het einde nog extra wedstrijden om in de ere divisie te mogen blijven. Puffffff het is als supporter ook een opgave om posiief te blijven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *