Maher: ‘Verwachtingen zijn te hoog’

By
Updated: december 10, 2012

AZ kwam zaterdagavond in het eigen stadion niet verder dan een puntendeling tegen Willem II (0-0). Ondanks de tegenvallende resultaten wenst Adam Maher niet te spreken over een crisis in Alkmaar en heeft hij er vertrouwen in dat de weg naar boven alsnog ingezet kan worden.

“Bij ons is er geen crisis, alleen we pakken de punten niet. Het veldspel en alles is aardig tot goed alleen de punten blijven weg. Alles kan beter, alleen we hebben nu een heel ander team dan vorig jaar. Verwachtingen zijn dit seizoen ook hoger”, aldus Maher tegenover de camera van de NOS.

De Oranje-international vindt het niet reëel dat AZ dit seizoen hetzelfde of beter zou moeten presteren dan tijdens het voorgaande seizoen. “Als je zes basisspelers kwijt bent geraakt, dan zijn de verwachtingen dit seizoen veel te hoog. Vorig seizoen won je bijna elke wedstrijd en nu laat je zulke wedstrijden eigenlijk liggen, terwijl je die vorig jaar wel won. Ik denk dat dit een heel ander team is waardoor er geen goede vergelijking met vorig jaar gemaakt kan worden.  Nu zit het even tegen met de punten, maar ik denk dat het wel goed zal komen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. gerard

  10 december 2012 at 12:01

  Je moet en mag toch echt meer verwachten van AZ. De resultaten zijn ronduit slecht en dat we tegenwoordig meer clubs als Zwolle, VVV als concurrent zien om degradatievoetbal te ontlopen is schandalig. Er is veel vertrokken en een speler als Martens ligt in de lappenmand maar ook met spelers als Maher, Alitidore, Beerens, Viergever, Henriksen, Elm zou je veilig in het linkerrijtje moeten draaien.

  Het gaat zo slecht met AZ dat zelfs AZ fanpage al tijden offline is.

  • Jeroen

   10 december 2012 at 12:53

   Ik hoorde ook dat Forza-AZ.nl ermee is opgehouden. Zo blijft er nog weinig over om onze frustratie over AZ te delen 😉

 2. Jay

  10 december 2012 at 16:22

  De fanpage heeft last van een spam aanval ofzoiets, heb ik begrepen. Forza-AZ.nl is er idd helemaal mee opgehouden, overigens komt dat niet door de slechte resultaten 😉

 3. gerard

  10 december 2012 at 19:21

  Ik kan het anders best voorstellen dat fanpages er mee ophouden want de koers die AZ is ingegaan is moeilijk meer te herkennen van de ploeg waar ik destijds fan van ben geworden waar destijds onder Adriaanse is meebegonnen met mooi combinatiespel die daarmee de weg vrij maakte voor Louis van Gaal om dit verder uit te bouwen.
  Er is in mijn ogen veel te veel gesloopt door de beleidsbepalers waardoor AZ een grauwe troosteloze club is geworden met spelers die ook niet aan de doelstellingen van AZ ‘opleiden tot toppers en dan verkopen’ kan worden voldaan.
  Ik houd daar tot mijn spijt Gerbrands grotendeels voor verantwoordelijk, die mijn inziens veel te veel naar het gezond maken heeft gekeken en niet naar een combinatie van zowel sportief als het gezond maken.
  Leuk als een sneltrein gezond geworden maar daarna niet meer je rug kunnen rechten..ik had gekozen voor de geleidelijke weg er was immers nog ruim de tijd.
  Nu jaag je veel supporters weg, talenten van AZ willen weg en nieuwe pareltjes gaan liever naar andere clubs om daar naam op te bouwen. Kortom dit imagoverlies kan wel eens de verdere toekomst van de club als een strop om de nek blijven hangen.

 4. Jeroen

  10 december 2012 at 22:41

  Ook Jong AZ bakt er niets van.. Dennis Haar heeft wederom verloren. Nu weer van Zwolle 🙁 Het is toch niet te geloven. Gaat er bij AZ iets structureels verkeerd dat ook jong AZ niet kan voetballen?

  • NHN

   11 december 2012 at 10:31

   Ik denk dat er inderdaad iets structureel fout zit. Dennis Haar lijkt me niet iemand om de beloftes te trainen. Je wordt toch afgerekend op de resultaten. Dat de beloften niet op het hoogste niveau spelen is al een kwalijke zaak, en daar was hij wel verantwoordelijk voor. Je zou kunnen verwachten dat dan de rug gerecht wordt en de boel aangepakt wordt om in die huidige divisie dan ook bovenaan te staan.
   Maar verliezen van Fortuna, de Graafschap, Zwolle slaat echt nergens op. Ook omdat de jeugd van AZ daarvoor altijd goed bezig was en veel lof kreeg.
   Ik denk dat het tijd is voor een grote schoonmaak op gebied van staf/scouting, en ook spelers in zowel 1e als beloften

 5. De echte supporter

  12 december 2012 at 21:58

  Meeeens opruimen wat niet functioneerd en dan net zo snel gaan bouwen aan de club, als het tempo waarmee de schuld is ingelost.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *