De Zeeuw: ‘We voelen ons onoverwinnelijk’

By
Updated: maart 26, 2009
De Zeeuw: 'We voelen ons onoverwinnelijk'

Wat een verschil tussen het AZ van dit seizoen en het AZ van vorig seizoen. De Zeeuw blikt terug in een interview met Sportweek, maar beschrijft ook het gevoel wat nu bij AZ overheerst.

Vorig jaar rond deze tijd zei je dat de topsportmentaliteit ontbrak. Wanneer merkte je dat die terug was? Nadat de rotte appels waren opgerot?
“Dat vind ik te makkelijk. Iedereen heeft er schuld aan dat het vorig jaar slecht ging. De wedstrijd tegen PSV begin dit seizoen was heel belangrijk. De concentratie was heel hoog, iedereen dacht: nu móeten we. Het kan niet zo zijn dat we ons nog laten piepelen. Nu zie je dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan.”

Is die verbeterde sfeer de sleutel tot het succes?
“Het ligt aan meer factoren. Jongens die nu wél in vorm zijn, jongens die terug zijn van blessures. Alles heeft geholpen. Achterin geven we bijna geen kans weg en voorin maken we die goal altijd wel. Vorig seizoen maakten we die goal af en toe ook wel, maar dan kregen we toch nog een goal tegen in de laatste minuut. Nu is het eerder andersom.”

Inmiddels zijn jullie 26 wedstrijden ongeslagen. Knijp je jezelf wel eens in je arm?
“Het is ongelooflijk. We gaan het veld op met het gevoel: we gaan winnen vandaag. We voelen ons onoverwinnelijk. Dat gevoel is gaandeweg het seizoen sterker geworden en dat stralen we ook uit. Het is knap dat we zo goed spelen de laatste tijd. Door blessures en schorsingen spelen we vaak in een andere samenstelling, maar dat wordt telkens goed opgevangen. Het gaat om het systeem en niet zozeer om de poppetjes.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *