Verbeek: ‘Defensief scoorden we een dikke voldoende’

By
Updated: december 9, 2012

AZ-trainer Gertjan Verbeek wist zaterdagavond na afloop van het teleurstellende gelijkspel van zijn ploeg tegen Willem II wel waar het aan heeft geschort, zo vertelde hij na afloop van het duel tegenover het ANP.

“We zijn tot diep in blessuretijd blijven geloven in de goede afloop. Defensief scoorden we een dikke voldoende. We creëerden ook kansen, maar benutten die vervolgens niet. Daar moeten we hard aan blijven werken”, zo was de reactie van Verbeek na afloop van de wedstrijd.

De coach is van mening dat AZ qua tempo in de komende wedstrijden een tandje bij moet zetten om meer punten te behalen. “Dat moet als we tegen een verdedigend ingestelde tegenstander tot succes willen komen”, aldus Verbeek. Bron: Soccernews.nl

11 Comments

 1. Mike

  9 december 2012 at 11:53

  Hopelijk laat je de verdediging is zo staan !!!!!!!!! (HET ZAL WEL NIET!!!!!!!!) Maar als je met deze opstelling verder gaat moet het wel is een keer goed komen en als we dan nog een centrum verdediger kopen in de winterstop moet het wel weer goed komen. en ik zou Elm er af hallen voor Berghuis want Elm voegt niks toen. en dan hopen dat Lewis bijna weer kan voetballen na de winterstop en die dan ruilen voor Beerens.

  Voor mijn heeft Verbeek ook nog maar een kans winnen van PEC en tegen Twente minstens een punt hallen en anders mag hij opdonderen. dit is niet zo’n goed team als vorig jaar maar je moet toch echt wel in de top 7 staan met dit materiaal

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   9 december 2012 at 12:33

   Inderdaad, hoe lang laat je een aanvaller die zo zelden scoort als Beerens staan? Bejubeld in het begin maar onderhand moet het toch wel duidelijk zijn dat hij niet brengt waarvoor hij is gehaald. Lewis op rechts en Danny Verbeek halen in de winterstop voor de linker positie (ik blijf Danny’s cheerleader en anti-Beerens).
   De Echte Supporter drinkt zich onderhand een delerium door deze resultaten. Het roer moet om!
   Hoopgevend was het in ieder geval om te zien dat Verbeek namen als Haps en Messaoud op de bank had zitten. Misschien moet hij er ook eens eentje gewoon gaan inzetten i.p.v. weer voor Falkenburg te kiezen.

 2. Jeroen

  9 december 2012 at 12:22

  Ik heb niet veel van de wedstrijd gezien, maar ik zag Wijnaldum vaak opkomen. Dat is een goed teken. Daarnaast vond ik Johansson aan de rechterkant ook best spelen. Waarom Marcellis niet centraal naast Viergever en de beide backs zo laten staan? Geef de jeugd vertrouwen!! We staan toch al slecht… veel slechter kan het niet worden.

  • Mike

   9 december 2012 at 14:03

   Wijnaldum speelden inderdaad heel goed., Johansson ook maar vond ik minder dan Wijnaldum. Marcellis moet gewoon op de bank plaats nemen want Reijnen speelden gewoon goed. Alleen Viergever was echt heel slecht net als Maher deze jongens proberen het spel te maken alleen ze kunnen het niet. En als je deze wedstrijd hebt gezien dan zie je dat het te lagen tempo bij Viergever licht. Hij brengt alle bal naar iedereen toe ter wel hij hem gewoon gelijk kan inspelen verder brengt hij hier door iedereen in de problemen en daardoor word er te veel bal verlies geleden

 3. Edward Neering

  9 december 2012 at 12:38

  Voorzetten Beerens en Gudmunsson zijn niet secuur. Altidore miste twee 100% kansen (Waarom niet gewisseld in 70e minuut voor Messauod, Altidore stond te braken aan begin 2e helft! (lichte hersenschudding?) Wijnaldum doet aan Simon Pouslen terugdenken. Deed het goed behalve de blunder in 85e minuut die 0-1 had kunnen betekenen. Niemand heeft het over Johannson, die vond ik echt geweldig spelen. Ik zou Dirk Marcellis maar een tijdje aan de kant laten. Dus advies voor de trainingen: Op meer tempo trainen, niet in de voeten van de tegenstander spelen, zuivere voorzetten en afwerken. AZ-Twente; 3-1

 4. NHN

  9 december 2012 at 23:15

  Wijnaldum was het enige lichtpuntje (Nu lul ik net als Stewart). Maar hopen dat hij daar nog even blijft staan op die positie. Voor de rest is het gewoon weer om moedeloos van te worden. Zowel Beerens als Gudmundsson krijgen het niet voor mekaar om Altidore te bereiken. En dat tegen een tegenstander van formaat Willem II…Verdedigend vond Verbeek het dan wel een dikke voldoende, maar Willem II is natuurlijk geen echte graadmeter. Als je verdediging de voorhoede van de nr 18 al niet in bedwang kan houden, dan moet je je afvragen wat je nog in de eredivisie hebt te zoeken.
  Johansson weet ik niet of het nou een aanwinst is. Het zal nog moeten blijken tegen zwaardere tegenstanders. Ik vond Viergever niet goed spelen. Zelfs die kluns Reijnen lijkt het nu zelfs beter te doen, en ik blijf die vent echt helemaal niks vinden, ook als z’n blunders achterwege blijven. In de verdediging hoor je een leider te hebben, en dat is zowel Viergever als Reijnen niet.
  Ik zie dit team ook niet winnen van PEC. Ik heb er gewoon geen vertrouwen in.
  Het is allemaal zo slap. Volgens Verbeek was er deze wedstrijd ook weer hard gewerkt, ik heb het niet gezien.
  De andere degradatie kandidaten blijven ook punten pakken. Het komt nu allemaal erg dicht bij elkaar. Je moet er niet van op kijken dat we straks zo maar ineens 17e staan.

 5. rucarni

  10 december 2012 at 07:16

  …waar zit je verstand …tijd dat je gaat vertrekken …. als je rijnen er steeds in laat staan ????? de rest en vooral wijnaldum speelden goed …maar moet nog veel beter.
  midden veld is zwak zonder echte leider en de voorhoede is helemaal niks…..echt een drama als je zoveel kansen onbenut laat hoor je niet te spelen …

 6. Peejee

  10 december 2012 at 08:42

  Heren, individueel schort er bij een aantal spelers gewoon teveel aan. Oftewel onvoldoende kwaliteit. Je ziet nu dat zelfs een Viergever en een Maher niet tot ontplooing komen met slechte spelers om hun heen. Balbezit spelen is hierdoor al helemaal niet meer mogelijk, simpelweg omdat de spelintelligentie bij de meeste ontbreekt. Oplossing op korte termijn is investeren en de ‘rechterrijtje’ voetballers zo snel mogelijk van de hand doen. (Reijnen, Gorter, Beerens, Elm). Ben van mening dat Viergever en Maher hierdoor nog harder weg willen in de winterstop. Deze mannen hebben vast geen zin om nog verder af te glijden. Triest!

 7. Gerrit Vooijs

  10 december 2012 at 10:42

  Het vertrouwen is er niet meer en het zit in deze fase ook niet mee!
  Kijk naar Pelle, die versiert een strafschop. Hij krijgt hem wel en Altidore niet terwijl ik zeker weet dat Altidore er al 2 of 3 had moeten hebben.

  Dan schoten op doel worden vaak net voldoende van richting veranderd terwijl in het recente verleden er geregeld wel zo’n bal in ging.

  Maar goed, er kunnen wel veranderingen door gevoerd worden. Altidore staat te braken en had dusook niet de kracht. Verbeek liet hem 90 minuten staan terwijl elke andere speler het beter gedaan had.

  Verbeek vertrouwd op zijn basiself in 1 het zelfde systeem dus zéér voorspelbaar!

  Het geeft ook aan dat Verbeek het niet meer weet of aandurft. Koeman wisselde wel basisspelers in toen het niet naar wens liep. Misschien is Verbeek bang dat hem hetzelfde lot wacht als hij aan de basis gaat sleutelen………

  Ik denk nog vaak aan die afgeteste vleugelspeler die bij Heerenveen wel scoort…..

  • Jeroen

   10 december 2012 at 11:41

   De la parra bedoel je zeker? Ja achteraf moet je je afvragen of dat geen betere speler was voor AZ. Gratis en nog jonger ook volgens mij. Beerens is een leuke speler, maar laatste maanden teveel uit vorm.

   Als Altidore niet fit genoeg was dan had Verbeek hem inderdaad moeten wisselen voor Messaoud. Laat die jonge het maar proberen. Die wacht al zo lang op een kans dat hij echt wel zal vechten voor de bal.

   Ik denk dat Verbeek te eigenwijs is en daardoor graaft hij zijn eigen graf. Soms moet je veranderen om de spelers weer op scherp te zetten. Niemand en dan ook niemand zou altijd maar recht moeten hebben op een basisplaats. Ze moeten allemaal knokken om iedere week opgesteld te worden.

   • Gerrit Vooijs

    10 december 2012 at 11:53

    idd De la Parra, kwam ff niet meer op zijn naam.

    Het zelfde geldt voor Michael de Leeuw als opvolger voor Holman. Kon bij de Graafschap (was te duur voor de Jupiler League) voor een paar ton vertrekken en had er in 2 jaar ( Veendam en De Graafschap) 26 en 10 gemaakt. Wie er bij de Graafschap 10 maakt in de Eredivisie scoort er bij AZ 15-20.
    Ook bij Groningen doet de Leeuw het opnieuw niet slecht

    Kortom het scoutingsteam heeft niet optimaal gepresteerd 🙁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *