AZ lijdt ook nederlaag in Utrecht: 2-1

By
Updated: december 3, 2012

AZ heeft bij FC Utrecht zijn zevende nederlaag van het seizoen geleden. De Domstedelingen wonnen met 2-1.

Na de slechte prestaties van de laatste weken ontbrak het bij beide ploegen aan zelfvertrouwen en dat was vooral voor rust te zien. Ondanks het slechte spel kregen de teams wel goede kansen, maar Gerndt (paal), Mulenga, Maher, Gudmundsson en Beerens konden niet scoren.

Na rust lukte dat wel. De Kogel strafte slecht uitverdedigen van Gudmundsson af en Reijnen liep de bal in het doel na een fout van Ruiter. De ploegen toonden daarna meer lef, kregen ook een aantal uitstekenden kansen, maar alleen Mulenga (schitterende volley) wist te scoren.

11 Comments

 1. Jeroen

  3 december 2012 at 11:02

  Wat een drama weer afgelopen weekend. De eerste 20 minuten was echt overleven en we mochten blij zijn dat Utrecht niet scherp genoeg was, anders stonden we al 3-0 achter. Verbeek koos voor het eerst eens voor een andere opstelling, en we kunnen toch wel concluderen dat ook deze missie niet is geslaagd. Met drie verdedigers beginnen waarvan 1 debutant? Ondanks dat Lam erg leuk speelde lijkt me die niet zoals het moet. Je bent al kwetsbaar achterin, dus dan maar met 1 speler minder gaan verdedigen? Ben benieuwd naar zijn motivatie.

  Ook Maher kon het weer niet laten zien. Je kunt veel zeggen over het team, maar ze zouden toch wel een simpele bal naar een medespeler moeten kunnen spelen??? Zelfs dat lukt niet eens.

  Wat een drama seizoen…. Wanneer geeft Verbeek gewoon eens toe dat het gewoon allemaal KUT is en dat we echt moeten ingrijpen. Je kunt dit niet blijven afdoen als domme pech. Het gaat structureel fout en daar moet wat aan gedaan worden.

 2. broedkip

  3 december 2012 at 12:34

  Ben het helemaal niet eens over Berghuis zal nooit een eredivisiewaardige speler worden. De keeper is niet goed genoeg wat velen van ons weer niet zullen zien is dat hij bij het 2e doelpunt weer als een joker staat te springen maar weer niets doet een stap naar voren en hij stompt de bal naar de middenlijn. Bij elke voorzet van de zijkant blijft hij stokstijf staan of springt wat heen en weer maar ingrijpoen NOOIT. Marcellis en Gorter zijn de slechtste backs van de eredivisie waarbij ze ook allebei op deze plek niet horen te spelen. Marcellis in de midden achterin en Gorter is een middenvelder maar geen back. Reijnen komt alles te kort en kan dit niveau niet aan. (kan hij niets aan doen is niet beter). Door deze achterhoede gaat het hele elftal twijfelen en zie de resultaten. Onze twee oranjeklanten zijn daar een mooi voorbeeld van en vallen door deze opstelling ook ver achteruit. Elm haalt een mager zesje maar is ook niet te vergelijken met zijn broer b.v. Gudmundsson is het ook niet en zal t ook nooit worden komt tekort voor top of subtop eredivisie. Beerens zet per wedstrijd 20 of meer ballen voor maar 95% komt bij de tegenpartij terecht hij kan veel en veel beter. Als je bv de laatste minuut nog eens neemt dan staan er twee AZ spelers te wachten op 6 meter van doel en weet hij m toch weer bij de tweede paal bij een tegenstander te krijgen. Oogkleppen??? Altidore krijgt geen aanvoer en is niet de spits die er al zou moeten staan maar de spits die terugzakt en de ballen op moet halen door gebrek aan die aanvoer en zakt (dus niet zijn schuld) ook door t ijs. Hety is echt niet zo verwonderlijk dat we op deze plaats staan we hebben een zeer matig elftal. Hopelijk winnen we van Willem II anders gaat t de 2e helft van het seizoen (mits minimaal een drietal wijzigingen, lees aankopen of andere spelers achterin) een heel moeilijk 2013m worden want voor degradatievoetbal hebben we helemaal geen team.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  3 december 2012 at 17:58

  Nu ik in Asuncion, Paraguay zit heb ik eindelijk weer iets wat op modern internet lijkt en kan in ieder geval de samenvatting zien. Het was niet best maar Utrecht staat een stuk hoger maar kon ook niet overtuigen. Waar zit dan het verschil?
  In ieder geval is duidelijk dat AZ met het niet binnenhalen van Danny Verbeek de plank goed misgeslagen heeft als ik de capriolen van Gudmundsson bekijk…
  http://eredivisielive.nl/video/98753-piero-verbeek-is-allround-linksbuiten.html
  Wat hij kan is een bal schieten waar hij wil, iets wat niet alleen de IJslander niet lijkt te kunnen maar wat bij veel spelers van het huidige team lijkt te ontbreken. Ik noem geen namen maar eentje begint met B.
  Sterkte allemaal, vooral voor De Echte Supporter, want die moet onderhand toch aan de mentaal versterkende middelen zitten… of (nog) niet?

  • De echte supporter

   4 december 2012 at 06:41

   KeesK. Ja ik heb elke week drank nodig om het te kunnen verwerken. Het is soms om te janken, wa az laat zien.
   Jij een fijne reis zo aan de andere kant van de wereld

 4. hAnZ

  3 december 2012 at 18:45

  Tja Jeroen, voor mij was het enige poisitieve aan de wedstrijd dat ik in de poule de uitslag goed had. De wedstrijd idd helemaal RUK…
  Maar ja, we kunnen erg gemakkelijk blijven simmen en negatief lopen doen, maar het helpt nope.
  Vorig jaar hebben we enorm genoten van AZ inclusief een paar buitenlandse wedstrijden.
  Wel achter je team blijven staan, ondanks dat het dit seizoen niet echt lekker loopt.
  of ehh zijn jullie ook van die eikels die een kwartier te vroeg van de tribune lopen…??? Nee toch?

  • De echte supporter

   4 december 2012 at 06:43

   HAnz nee wij gaan nooi ( 1x gebeurd in al die jaren ) eerder weg. Ik vind da zo slap om eerder bij je auto te komen. Je bent verdomme een middag uit en hoopt dat je je clubbie aan punen kan helpe.

 5. Gerrit Vooijs

  3 december 2012 at 23:41

  AZ zit in de hoek waar de klappen vallen en waar AZ vorig jaar mazzelgoals had, gaan de ballen nu op het aluminium of naast/over.
  De kansen zijn er elke wedstrijd weer, behalve tegen Feyenoord, maar ze worden simpelweg niet afgemaakt.
  Hierdoor blijft de tegenstander in de wedstrijd en brokkelt het eigen vertrouwen steeds verder af.

  Overleven is nu het credo en niet in paniek raken.
  Door de crisis haken overal de sponsors af of verminderen fors hun bijdrage.
  Ook bij de sponsors van AZ zal de crisis voelbaar zijn en dus moet AZ nu héél verstandig met het geld omgaan.

  In a’dam en r’dam schakelt men over op de jeugd en een verlaagd salarisplafond. In utrecht zetten ze nu al hun beste spelers in de etalage en bouwen een salarisplafond in van 250.000 euro.

  Duidelijke signalen dat het niet goed gaat met het betaalde voetbal.

  AZ moet dus vooral geen paniek aankopen gaan doen en een trainer de deur uitzetten want het verleden heeft geleerd dat dit verspild geld is.
  Bovendien, niet zo lang geleden had AZ ook zo’n slecht seizoen en de trainer mocht blijven.
  Het nieuwe seizoen startte AZ opnieuw slecht en plots viel het balletje goed……..

  Geen paniek dus en dit seizoen gebruiken als leerjaar en de kansen geven aan de jeugd net als in a’dam en r’dam.
  Feyenoord gaat nu achter de transfervrije Armenteros aan…..kijk zo moet AZ ook eens gaan kijken.

 6. broedkip

  4 december 2012 at 17:44

  Antwoord op Gerrit Vooys we komen gewoonweg klasse tekort. Dat die ballen er niet in gaan is geen kwestie van mazzel maar van onkunde. Te weinig gogme, te weinig voetbalverstand m.a.w. en dat zie je terug hoe de kansen gemist worden. Neem nu Berghuis als je die kans niet verzilvert kom je tekort niets meer en niets minder. Wanneer je Beerens zijn voorzetten ziet geven die elke keer weer verkeerd (vallen) zijn dan is dat niet het ontbreken van mazzel maar onkunde. Dat een keeper in meerdere wedstrijden fouten maakt door maar op de lijn te blijven staan is dat onkunde, met het lichaam wat deze man heeft moet je je laten zien en heersen in je eigen gebied. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar we komen gewoon tekort.

  • Gerrit Vooijs

   5 december 2012 at 19:02

   Ben ik toch niet met je eens Broedkip.
   Kijk eens naar Pelle, beter voorbeeld is er niet wat vertrouwen met een speler doet!

   AZ met de kampioensselectie aan boord eindigde in 2008 op 43 punten, maakte weinig goals en kreeg vele doelpunten tegen. Oorzaak: vele waaronder gebrek aan vertrouwen maar kwaliteiten waren er zat.

 7. Jay

  5 december 2012 at 11:50

  Hey Jeroen, kan ik jou nog ergens via de mail bereiken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *