Stewart: ‘AZ is geen club van de paniekaankopen’

By
Updated: november 28, 2012

AZ stond vorig jaar rond deze tijd op de eerste plaats in de Eredivisie, maar twaalf maanden later is er een hoop veranderd. De Alkmaarders namen afscheid van belangrijke krachten als Rasmus Elm en Brett Holman en staan momenteel teleurstellend twaalfde op de ranglijst. Dat, en de langdurige afwezigheid van Maarten Martens, verleidt AZ echter niet tot het doen van paniekaankopen.

“Uiteraard praten we met elkaar over de toekomst”, zegt technisch directeur Earnest Stewart tegen Voetbal International. “Maar dat gebeurt gewoon tijdens ons reguliere overleg. We komen echt niet vaker bij elkaar omdat we meer goals dan vorig seizoen incasseren en zelf te weinig scoren. AZ is geen club van paniekaankopen.”

“Áls we al wat doen in de winter, dan moet je niet denken aan aankopen van vijf of zes miljoen euro die gebaseerd zijn op angst en emotie”, vervolgt Stewart. “Het moet passen in onze filosofie, dus: jonge spelers die bij ons de volgende stap willen maken.” Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  28 november 2012 at 14:22

  Beetje onzin wat Stewart zegt… moet in onze filosofie passen. En hoe past Victor Elm daarin? Dat is ook geen jong talen die zich nog moet waarmaken. Dat is gewoon een dure speler voor AZ. Wellicht wel een goede aankoop, maar het past niet in onze filosofie als club.

 2. Derek

  28 november 2012 at 16:21

  beter koopt hij wel een paar spelers in de winterstop, dit kan zo niet meer.

 3. Jordi

  28 november 2012 at 18:22

  We moeten een andere CV kopen van de winter, Reijnen heeft wel laten zien niet op dit niveau mee te kunnen!, Gorter was bij Nac een aardige linksback maar hij komt voor de eredivisie top echt kwaliteit tekort. Gouweleeuw van Heerenveen lijkt mij een prima CV voor AZ, Heeft het vorig seizoen erg goed gedaan bij Heerenveen. Opbouwend niet zo goed als Moisander. Maar verdedigend zeker beter dan reijnen en ook Moisander. Verder vindt ik dat Wijnaldum de kans een keer moet krijgen. Ook omdat Gorter elke wedstrijd faalt. Viktor Elm is lang niet zo goed als zijn broer Rasmus, En van Henriksen had ik véél meer verwacht. Berghuis is tot nu toe een wildebras. Altidore, Maher , viergever en Esteban valt niks te verwijten. Zij proberen het elftal wel op sleeptouw te nemen maar hebben nog niet het leiderschap wat elm en moisader hadden vorig jaar.

 4. NHN

  28 november 2012 at 21:59

  Gerbrands doet er verstandig aan die Stewart eens effe terug te fluiten. Wat een lulkoek verkoopt die gast. Als je een team wil samenstellen zul je daar ook een paar ervaren jongens tussen moeten hebben. Wat maakt het nu uit of er een paar dertigers tussen lopen? Als ze als TEAM maar punten kunnen halen.
  Aankopen van 5 of 6 miljoen, zoals hij stelt is allang verleden tijd, dat weet iedereen. Maar er zal toch gekeken moeten worden naar mensen die wat power en ervaring meebrengen. “Jonge spelers die bij ons de volgende stap willen maken”, daar lopen er al genoeg van rond. Ze zetten alleen de stap niet want ze dwalen doelloos, zonder leiding over het veld. Bovendien Ernie: jonge jongens die een volgende stap willen zetten: daarvoor heb je een beloftenteam.
  Met die filosofie van Stewart veeg ik zo langzamerhand mijn hol af. In het seizoen ’96/97(Direct na de promotie) had men ook zo’n filosofie. Spelers die aangetrokken werden mochten niet ouder zijn dan 26. Omdat AZ er verder ook nog geld aan wilde verdienen.
  AZ deed in het begin wel aardig, maar bleef onderin hangen. Maar men bleef maar kraaien dat er niks aan de hand was. Men lag nog steeds op schema. En had nog steeds veel meer klasse als clubs als RKC en Fortuna (toen nog eredivisie) vond men.De 2e seizoenshelft verliep dramatisch , het eindigde in een 18e plaats. En van de hele “filosofie”bleef geen fuck meer over.
  Ik zie het nu weer gebeuren, iedereen zegt maar dat het niet zover gaat komen. Maar ik hou m’n hart vast.
  Bovendien welke voetballer met echt klasse kiest straks nog voor AZ? Ze lachen ons straks gewoon uit! Die gaan het echt wel ergens anders proberen. Omdat bij AZ geen stappen te zetten zijn. Of denkt Ernie dat dit voetbal werkelijk een stap omhoog is voor bepaalde personen? Voor een verdediger van Sneek misschien.
  Er zit maar 1 ding op, gauw wat punten halen. Maar het lijkt wel of Stewart de boel wil saboteren, met z’n slappe gelul,en z’n miskopen.

  • De echte supporter

   1 december 2012 at 02:07

   NHN je hebt gelijk. Misschien moet de TD weg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *