Van Galen: ‘Sommige jongens zijn gewoon niet goed genoeg’

By
Updated: november 28, 2012

Barry van Galen, scout van AZ, is kritisch op de selectie van de club uit Alkmaar. “Sommige jongens zijn gewoon niet goed genoeg”, zegt de voormalig voetballer. Dat de ploeg van trainer Gertjan Verbeek dit seizoen minder presteert is in zijn ogen echter geen verrassing.
 
“De afgelopen jaren gingen er elk seizoen wel een paar spelers weg, maar dat viel vaak niet op omdat het jongens waren die bijvoorbeeld aan de buitenkant speelden”, zegt Van Galen tegenover Sp!ts. “Maar nu zijn we met Moisander en Elm de motor van ons team kwijtgeraakt. We wisten dat we een keer onze as van het elftal zouden verliezen. Geen enkele club had dit kunnen opvangen.”

“Wij zouden het vertrek van Moisander en Elm alleen kunnen opvangen door een speler te kopen die er gelijk staat. Maar wij geven geen geld uit aan spelers van dertig jaar. Wij werken liever met talenten die de tijd krijgen om door te groeien”, aldus de scout, die niet geschrokken is van de prestaties dit seizoen tot nu toe. “Er is hier in Alkmaar totaal geen sprake van paniek of crisis. Ik wist dat we een terugval zouden krijgen; dat kan niet anders als belangrijke spelers vertrekken. Maar het is natuurlijk wel teleurstellend dat we met slechts veertien punten uit veertien wedstrijden op de twaalfde plaats staan.”

In de ogen van Van Galen is het niet alleen een kwestie van pech. “Sommige jongens zijn gewoon niet goed genoeg en gaan het niet redden. Nee, ik ga natuurlijk geen namen noemen. Maar sommigen vallen door de mand als ze er moeten staan. Het niveau is te hoog voor hen. Ik had verwacht dat ze de nodige stappen zouden maken. Jammer. Maar ja, dat houd je altijd: de één redt het wel en de ander niet. Neem Markus Henriksen; dat is een speler van wie ik weet dat hij zal slagen in de voetbalwereld.”

Trainer Verbeek moet het seizoen echter gewoon afmaken met de huidige groep. “Wat moet je anders? Hoewel, de winterstop komt er natuurlijk aan. Dat wordt een belangrijke periode voor ons. Wat we dan precies gaan doen, zul je wel zien.” Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  28 november 2012 at 13:30

  Het is eruit! Eindelijk iemand van AZ die het gewoon zegt. Sommige spelers vallen inderdaad gewoon door de mand op dit niveau. Als je zijn laatste zin leest, dan lijkt het erop dat ze wel iets gaan doen in de winterstop.

 2. NHN

  28 november 2012 at 13:44

  Een type als Van Galen is wat AZ mist… Maar goed,het is er idd dan eindelijk uit. Sommige spelers zijn gewoon niet goed genoeg. Naast het feit dat Verbeek uiteindelijk toegaf dat AZ in het veld een baas mist, wacht ik nu nog op een prominent, die toegeeft dat de situatie nu toch wel nijpend wordt, en dat er maatregelen genomen gaan worden.
  Ik weet ook wel:paniekreacties leidt tot niks, maar orde op zake stellen is toch ook wel eens nodig.
  Het blijft een beetje geheimzinnig,maar zou er dan toch een versterking (en NIET weer zo’n kut-talentje!!) in de winterstop komen?
  Blijf het jammer vinden dat AZ niks met z’n eigen jeugd doet. Op deze manier vermoord je de jeugdopleiding. Maar okee da’s off topic.

  • Jeroen

   28 november 2012 at 14:03

   Je hebt gewoon gelijk wat betreft de jeugd. Ik snap ook niet waarom je ze gewoon niet voor de leeuwen gooit. Laat ze lekker voetballen daar zijn ze immers toch goed in? Veel slechter dan nu kan het toch niet. Of ga gewoon eens anders spelen.. zet er een spits bij zodat je wat meer drang naar voren krijgt.

 3. Leo

  28 november 2012 at 13:55

  Verbeek is de baas van deze selectie. Hij alleen zal bepalen of er in de winterstop enkele versterkingen komen. Gezien zijn recente uitspraken (VI) ziet het er naar uit dat er geen echte versterkingen komen. Verbeek denkt met deze selectie niet in de problemen te komen. Gezien de eerste 14 duels in de eredivisie is dit zeer te betwijfelen. Als AZ echt moet vechten tegen degradatie zal blijken dat deze selectie daar voetballend niet uit kan komen. (zie VVV-NAC) Het is goed dat van Galen nu aan de bel trekt om verder verval van AZ te voorkomen. Hopelijk luisteren Verbeek Steward en Gerbrands naar zijn wijze raad. Het is Beter in de winterstop goed te investeren en door te selecteren dan door te modderen op weg naar de degradatiezone.

 4. Mike

  28 november 2012 at 14:12

  Gorter, Reijnen en Marcellis kunnen gewoon niks en ja als dat allemaal op een linie staat dan kan je dit verwachten. Ik wou dat ik dit nooit zou zeggen maar ik mis Moisander Heeeeeeeeel erg !!!!!!!!!! Verder Is V. Elm geen slecht aankoop maar het is ook niet dat hij iets extra’s kan brengen. Verder geloof ik wel in Berghuis alleen hij heeft tijd nodig die jonge heeft wel iets vind ik !!!!!

  • Jeroen

   28 november 2012 at 14:16

   Berghuis is inderdaad een leuke speler, maar dat gaat nog wel even duren voordat hij een beslissende rol kan spelen. Gorter en Reijnen mogen wat mij betreft vertrekken. Zet Marcellis maar eens neer naast Viergever en dan Johansson op rechts. Volgens mij gaat het dan beter lopen achterin.

 5. broedkip

  2 december 2012 at 23:23

  Ben het helemaal niet eens over Berghuis zal nooit een eredivisiewaardige speler worden. De keeper is niet goed genoeg wat velen van ons weer niet zullen zien is dat hij bij het 2e doelpunt weer als een joker staat te springen maar weer niets doet een stap naar voren en hij stompt de bal naar de middenlijn. Bij elke voorzet van de zijkant blijft hij stokstijf staan of springt wat heen en weer maar ingrijpoen NOOIT. Marcellis en Gorter zijn de slechtste backs van de eredivisie waarbij ze ook allebei op deze plek niet horen te spelen. Marcellis in de midden achterin en Gorter is een middenvelder maar geen back. Reijnen komt alles te kort en kan dit niveau niet aan. (kan hij niets aan doen is niet beter). Door deze achterhoede gaat het hele elftal twijfelen en zie de resultaten. Onze twee oranjeklanten zijn daar een mooi voorbeeld van en vallen door deze opstelling ook ver achteruit. Elm haalt een mager zesje maar is ook niet te vergelijken met zijn broer b.v. Gudmundsson is het ook niet en zal t ook nooit worden komt tekort voor top of subtop eredivisie. Beerens zet per wedstrijd 20 of meer ballen voor maar 95% komt bij de tegenpartij terecht hij kan veel en veel beter. Als je bv de laatste minuut nog eens neemt dan staan er twee AZ spelers te wachten op 6 meter van doel en weet hij m toch weer bij de tweede paal bij een tegenstander te krijgen. Oogkleppen??? Altidore krijgt geen aanvoer en is niet de spits die er al zou moeten staan maar de spits die terugzakt en de ballen op moet halen door gebrek aan die aanvoer en zakt (dus niet zijn schuld) ook door t ijs. Hety is echt niet zo verwonderlijk dat we op deze plaats staan we hebben een zeer matig elftal. Hopelijk winnen we van Willem II anders gaat t de 2e helft van het seizoen (mits minimaal een drietal wijzigingen, lees aankopen of andere spelers achterin) een heel moeilijk 2013m worden want voor degradatievoetbal hebben we helemaal geen team.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *