Viergever: ‘Crisis? Nee, daarvan is geen sprake’

By
Updated: november 26, 2012

AZ wist in november geen enkele competitiewedstrijd te winnen. De club staat op een teleurstellende twaalfde plaats, maar van een crisis wil men in Alkmaar niets weten.

“Crisis? Nee, daarvan is geen sprake”, aldus verdediger Nick Viergever tegen NUsport. AZ verloor ook afgelopen zondag van Feyenoordmet 2-0. “Aan degradatievoetbal of dat soort ongein denk ik ook nog niet.

Het spel van AZ baart de mandekker wel zorgen. “We hebben volgens mij niet één echte kans gecreëerd tegen Feyenoord. Dat is frustrerend. Hoe dat komt? Het vertrouwen ontbrak. Écht willen voetballen, dat miste bij ons.” Het lag volgens de Nederlander niet aan het verschil in kwaliteit. “Zo voelde ik het in elk geval niet. En áls dat al zo is, dan moet je zorgen dat je strijd levert en zo je persoonlijke duels wint. Dat ontbrak eraan bij ons, vooral in de tweede helft.” Bron: Elfvoetbal.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  26 november 2012 at 13:09

  Ontkenning!! Als aanvoerder op het veld moet jij juist zorgen dat je collega’s vechten voor de bal. Er worden geen afspraken nagekomen.. daar moet jij ze ook op aanspreken. Misschien dat je dit te weinig doet? Er moet een speler opstaan en actie ondernemen. Het blijven ontkennen dat er niets aan de hand is lijkt mij niet de juiste weg.

  Je hoort Reijnen ook steeds zeggen dat de punten vanzelf komen… nou wanneer dan? als het te laat is…

 2. broedkip

  26 november 2012 at 17:36

  Geen Crisis? Het is nu echt 5 voor twaalf dus wel degelijk Crisis. Wanneer iedereen maar blijft zeggen het komt wel goed, met de trainer voorop, en er wordt niets verandert dan is het nu al 1 voor twaalf. Het degradatiespook steek zn kop al op en niemand opent zijn ogen??? Utrecht uit is normaal 0 punten Willem II thuis is normaal 3 punten en Zwolle moet 3 punten opleveren maar met het huidige team zouden dat er ook wel weer 0 kunnen zijn. Geen Crisis nee het is kennelijk gewoon die slappe mentaliteit. Trainer jij moet nu opstaan en de knoet erover anders is het nu al te laat.

  • broedkip

   2 december 2012 at 18:21

   Uttrecht uit is normaal 0 punten. Klopt als een zwerende vinger. Er is helemaal geen crisis welnee het gaat top. Ga zo door.

 3. Michiel

  26 november 2012 at 21:41

  De laatste keer dat we een crisis seizoen hadden werden we kampioen het seizoen er op. Of ben ik nou weert te optimistisch? 😉

  • Jeroen

   26 november 2012 at 22:35

   hahaha en het seizoen erop gaat AFAS failliet 😉

 4. NHN

  27 november 2012 at 11:44

  Het spel in het seizoen 2007/2008 was volgens de leiding ook geen crisis. Maar toen werden er in de 1e seizoenshelft ook nog wel enigzins resultaten geboekt. Na winterstop ging het toen helemaal fout. Daarom ben ik er ook helemaal niet gerust op.
  AZ laat zelden een goede 2e seizoenshelft zien.
  En het is nu al helemaal niks.
  Deze reactie valt me zwaar tegen van Viergever. Ook hij schaart zich dus bij het legertje dromers wat maar blijft ontkennen dat het fout gaat
  Ik snap niet wie ze deze “het komt wel goed” mentaliteit heeft aangepraat. Ik erger me er groen en geel aan. Het is er ingeslopen, en lijkt niet meer weg te gaan.Niemand maakt zich zorgen over het feit dat de punten uitblijven, het komt toch wel goed.
  Kijk eens wat beter naar de ranglijst Nick, dat zie je dat je wel degelijk degradatievoetbal moet gaan spelen als je niet van Utrecht wint.
  Daar in Utrecht redt je het sowieso niet met een komt wel goed-houding. En dan speel je 2 regelrechte degradatie-duels erachteraan. En die win je ook niet met zo’n slappe mentaliteit. WAT EEN CRISIS!!

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 november 2012 at 00:46

  Jong AZ schopt ook al geen deuk in een pakje boter dus de jeugd heeft zo te zien ook weinig hoop te brengen voor de toekomst. Wat dat betreft doet vergane glorie club Feyenoord het een stuk beter met haar jeugd. Ik vind dit wel een vreemde gang van zaken want zoveel is er bij Jong AZ niet veranderd.

  • Jeroen

   28 november 2012 at 09:23

   Dennis Haar is daar nu toch de trainer? Misschien dat hij gewoon onvoldoende capaciteiten heeft om een club te coachen.

 6. Mike

  28 november 2012 at 14:15

  Met alle respect dit is toch geen leider op het veld !!!!!!!!!!!!!! Ik zeg Altidore of Estaban als aanvoeder misschien kan een van hun wel opstaan in de kleedkamer. Viergever is gewoon te lief als aanvoeder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *