Gerbrands benadrukt dat er geen sprake is van paniek

By
Updated: november 22, 2012

Toon Gerbrands, algemeen directeur van AZ, benadrukt donderdag nog maar eens dat er geen sprake is van paniekvoetbal in Alkmaar. AZ is financieel weliswaar weer gezond, sportief gaat het dit seizoen nog niet voor de wind.

Ondanks de tegenvallende prestaties hamert de clubleiding erop dat er geen man overboord is in Alkmaar. Een positief banksaldo is de basis, benadrukt Gerbrands. “De basis van elke voetbalclub in Nederland moet zijn dat je financieel gezond bent. Iedereen vergeet heel snel waar wij als club vandaan kwamen”, zegt Gerbrands op de officiële website van de Alkmaarders.

“(…)We moesten spelers verkopen om te overleven. De curator had ingeschat dat we vijf jaar nodig hadden om de financiële huishouding weer op orde te krijgen. Het is ons echter al binnen twee jaar gelukt. De paradox in dit verhaal waren de uitstekende sportieve prestaties, juist toen wij noodgedwongen enorm in de spelersgroep moesten snijden.”

“Veel clubs in Nederland willen met AZ ruilen”
“De relatie tussen de stand op de ranglijst en financieel gezond zijn bestaat dus niet. Ik weet dat heel veel andere clubs in Nederland graag met AZ zouden ruilen; ook clubs die momenteel boven ons staan. Het ene jaar moeten we sportief gezien wat geduld hebben, terwijl het andere jaar alles op z’n plaats valt. Sport is conjunctureel. Je blijft nooit tien jaar aan de top, maar ook nooit tien jaar onderin.”

“Wij laten ons beleid niet leiden door een bal binnenkant paal erin of eruit. De onvrede van supporters dat wij vaak onze beste spelers moeten verkopen? Ik spreek regelmatig andere beleidsbepalers van Eredivisie-clubs. Die hadden ook graag gewild dat hun beste spelers voor een goed bedrag verkocht zouden zijn, puur om een financieel gat te dichten.”

“Nooit in de schulden steken voor nieuwe spelers”
Gerbrands: “Ons aan- en verkoopbeleid klopt dus wel. Spelers krijgen hier de kans om de volgende stap in hun carrière te maken.  De opvolgers van onze topspelers staan al klaar, wetende dat ze de tijd krijgen om uiteindelijk ook als een belangrijke speler naar hogerop te kunnen vertrekken. In de tussentijd profiteert AZ van hun kwaliteiten.”

“Wij kunnen pas een speler kopen nadat we iemand verkocht hebben. Op dit moment groeit ons eigen vermogen, dus kunnen we al iets meer anticiperen op mogelijke toekomstige uitgaande transfers. We zullen ons echter nooit in de schulden steken voor nieuwe spelers”, besluit Gerbrands op het digitale thuis van de Alkmaarse eredivisionist. Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  22 november 2012 at 19:49

  Hallo beste AZ-fans, is het echt zo bar en boos met het huidige elftal gesteld? Ik groet jullie vanuit jawel… Paraguay. Ik ben niet op zoek naar de opvolger van Ortiz. Met het internet is het hier zwaar behelpen als ik het al heb. Dus ik kan hooguit de statistieken volgen laat staan dat ik bewegende beelden zie.
  Over Gerbrands: Je kan je kas wel goed op orde hebben maar als je lage middenmoot speelt komen de talenten die je nodig denkt te hebben niet graag, ook niet als je met je flappen wappert.
  Natuurlijk hoop ik op betere berichten. Het beste gewenst uit een heet maar groen Asuncion!

  • Jeroen

   22 november 2012 at 22:15

   Heee KeesK goed om wat van je te horen. Het gaat inderdaad slecht met AZ qua prestatie. Laten we hopen dat we zondag weer eens weten te winnen. Jij veel plezier in zuid amerika. Lijkt me prachtig daar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *