Verbeek zeer kritisch op Europees selectiebeleid PSV

By
Updated: november 21, 2012

PSV heeft zich de woede op de hals gehaald van clubs uit de Eredivisie. Dick Advocaat liet zaterdag na de 1-6 zege bij ADO Den Haag weten dat hij spelers zal sparen in het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk op donderdag. Dat schoot bij AZ-coach Gertjan Verbeek en Heracles Almelo-preses Jan Smit in het verkeerde keelgat.

Men vreest dat Nederland Europese tickets moet inleveren als clubs een dergelijke houding aannemen. “PSV snijdt zichzelf in de vingers”, constateert Verbeek in het Algemeen Dagblad. “Ik ben wel benieuwd of dit een beslissing is van Advocaat of dat het beleid is van de directie. In dat geval snap ik Advocaat wel. Misschien is de Europa League bij ons vorig seizoen ten koste gegaan van de competitie. Ik heb steeds mijn sterkste elftal opgesteld, met in het achterhoofd dat mensen een kaartje kopen om een mooie wedstrijd te zien.”

Smit is een stuk kritischer op PSV. “Dit is de arrogantie ten top”, foetert de voorzitter. “Het getuigt van weinig collegialiteit, ik vind dit helemaal niks. Laat ze dan ook in de Eredivisie het tweede elftal opstellen. Enkele clubs benadelen de rest. Wij hebben met Heracles de ambitie om ooit Europees voetbal te spelen. Als PSV en ook Twente er met de pet naar gooien, wordt het voor ons steeds moeilijker. Bovendien vraag ik mij af of de supporters hier achter staan. En wat vinden sponsors ervan? Ik kan me niet voorstellen dat zij er blij mee zijn. Daarom zou ik dit bij Heracles nooit accepteren.” Bron: Soccernews.nl

2 Comments

 1. De echte supporter

  22 november 2012 at 06:39

  Ik snap wat verbeek bedoeld, maar volgens mij moe hij zich nju 10000% zich richen op az. Dat eist hij ook van de spelers, dus hoezo weer in de media met een mening over een andere clib. Laten we wel wezen, of we willen of niet zij staan 1 en wij 13. Hebben we dan recht van spreken…….zorg eerst maar dat het team goed gaat draaien en zijn pnen gaat pakken. Verbeek dat is je eerste missie, daarna meningen over een ander.

 2. NHN

  22 november 2012 at 11:36

  Ik vindt dat trainers van andere clubs hier wel degelijk een mening over mogen hebben. Dus ook de trainer van het kwakkelende AZ. Verbeek heeft wel degelijk recht van spreken, omdat hij trainer is van een club die zich regelmatig heeft gemanifesteerd in Europa. Ook al gaat dat nu minder, en gaat het er dit jaar (zoals het nu lijkt, al geef ik de moed niet op) niet van komen.
  Neemt niet weg dat met AZ, er een een aantal clubs van dromen om zich te kunnen laten zien in een Europese competitie, clubs die dit wel serieus nemen,en in elk geval niet de intentie hebben zulke wanvertoningen als PSV en FC twente te laten zien.
  Want het slaat gewoon nergens op. Als je het niet serieus neemt, trek je dan terug. Op deze manier doe je het Nederlandse voetbal een slechte naam bezorgen.
  De KNVB moet dan ook maatregelen nemen. Vraag eerst de clubs maar eens op opheldering, en ga ze eerst dreigen terug te trekken. Of geef ze punten in mindering in de eigen competitie. Dan staan ze echt voor lul.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *