Coach Haar hekelt mentaliteit AZ-reserves

By
Updated: november 20, 2012

Met een groot aantal spelers uit de A-selectie in het elftal verloor Jong AZ maandag in de beloftencompetitie met 0-2 van Jong Fortuna Sittard. Dat resultaat, maar vooral ook de manier waarop zijn elftal speelde, zit Jong AZ-coach Dennis Haar flink dwars.

Haar kon tegen Jong Fortuna beschikken over onder meer Yves De Winter, Thomas Lam, Ali Messaoud, Mattias Johansson, Giliano Wijnaldum, Mikhail Rosheuvel en Celso Ortiz (foto). Dat zijn team toch verloor, was volgens Haar een kwestie van mentaliteit. “We waren niet in staat duels aan te gaan. We kwamen overal een stap tekort. Dat mag niet gebeuren. Om een stap in je carrière te kunnen maken, moet je honderd procent inzet tonen. Dat heb ik gemist. Op zeventig of tachtig procent red je het niet. Fortuna had die inzet wel”, zegt hij op de website van de Alkmaarse club.

Jong AZ staat ondanks de nederlaag tweede in Divisie B van de beloftencompetitie. Bron: FCUpdate.nl

4 Comments

 1. Geert

  20 november 2012 at 12:05

  De reservespelers vinden dat ze een kans verdienen in het 1e. En misschien is dat ook wel zo, aangezien de meeste spelers uit het 1e het momenteel ook slecht doen. Op het moment dat het 1e goed draait, hebben ze geen recht van spreken. Nu misschien wel. Desondanks ben je gewoon geen goede prof als je je niet voor 100% inzet.

 2. iPjotr

  21 november 2012 at 00:48

  Heeft Dennis Haar ook naar zijn eigen functioneren gekeken?
  Hij heeft vast al veel bereikt in t betaald voetbal, genoeg om de jonge AZ- honden te laten falen 🙁

  • Gerrit Vooijs

   21 november 2012 at 20:42

   Marcellis, Reijnen en Gorter kunnen dus voorlopig rustig gaan slapen want hun vervangers falen zelfs tegen de amateurs van Fortuna……….

   Het is allemaal flets en zonder enige flair of zelfvertrouwen.

   Verbeek wil denk ik best een jonkie inbrengen maar die moet er dan wel staan. Deze spelers moeten opvallen door gedurfd te spelen, in ieder geval acties en heel soms zelfs een doelpunt willen maken.
   Zo dwing je een kans af.

   Maar de jonkies van AZ stralen dat niet uit. Rest de vraag, wie heeft daar nu invloed op …….

   • Jeroen

    22 november 2012 at 13:10

    Toch jammer.. ik had veel meer verwacht van bijvoorbeeld Johansson die een jaar geleden overkwam. Hij werd in zijn land toch gezien als 1 van de grootste talenten. Bij AZ heeft hij amper iets kunnen laten zien.

    Toch denk ik ook dat het wel zou helpen als sommige basisspelers niet meer zo zeker van hun plek zijn. Ze moeten immers blijven vechten voor een plek op het veld. Misschien dat het nu allemaal wat te makkelijk gaat. Kijk naar Reijnen… die kan fouten maken en toch blijft Verbeek hem beschermen. Waarom niet gewoon Lam op zijn plek neerzetten? Veel slechter dan nu kan het toch niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *