AZ van kopende naar opleidende club geworden

By
Updated: november 17, 2012

AZ-directeur Earnest Stewart heeft er alle vertrouwen in dat de club snel weer goede prestaties gaat boeken. De directeur voetbalzaken denkt dat de club zich uiteindelijk voor Europees voetbal gaat plaatsen.

“Als je het vergelijkt met vorig seizoen is er een groot contrast. Toen stonden wij zestien wedstrijden op nummer 1. Maar je moet je afvragen of dat een reële afspiegeling van de kwaliteit was. Net als nu de twaalfde plaats op de ranglijst”, aldus Verbeek aan RTV Noord-Holland.

Europees voetbal moet er volgens Stewart in zitten. “Er zijn meerdere manieren om je Europees te plaatsen. De beker bijvoorbeeld. Maar ook via de competitie zijn er nog voldoende mogelijkheden. Het gat is slechts zes punten. Wij hebben voldoende vertrouwen in de groep ondanks het puntenverlies van de afgelopen weken zien we wel dat de ploeg steeds beter gaat voetballen. Dat moet op termijn punten gaan opleveren.”

Over versterkingen wordt voorlopig niet gesproken bij AZ. “Daar hebben we afspraken over en daar houdt Gertjan zich uiteraard aan. Daar komt bij dat wij van een kopende club nu een opleidende club zijn geworden en daar hoort wisselvalligheid bij.” Bron: Soccernews.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  17 november 2012 at 11:35

  Dit gaat dus betekenen dat je steeds gaat terugvallen. Het is namelijk een feit dat je ieder jaar weer spelers gaat kwijtraken. De jeugd van nu is nog niet klaar om dat op te vangen. Ben benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken.

 2. NHN

  17 november 2012 at 11:50

  Ernie blijft alles maar recht lullen wat krom is. Ik hoop dat hij achter de schermen toch wel degelijk ergens mee bezig is.
  Is de huidige twaalfde plek wel een afspiegeling van de kwaliteit die er is,wij hebben voldoende vertrouwen in de groep, de ploeg gaat steeds beter voetballen. Allemaal irrelevant gelul, als de punten uitblijven.
  Ik hoop dat allemaal bedoeld is om iedereen zand in de ogen te strooien, en dat men wel degelijk bereid zijn om stappen te gaan ondernemen, want het vertrouwen in deze groep is gebouwd op luchtkastelen. De verdediging is gewoon te zwak.

 3. AZFanatic

  17 november 2012 at 13:14

  AZ gaat heus wel spelers halen op plekken waar nodig is. Dat heeft Verbeek na dit bericht al door laten schemeren ook al is hij heen voorstander om in winterstop te halen . Dit bericht is vorige week ook al verschenen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *