‘AZ rond 10 mei kampioen’

By
Updated: maart 20, 2009
'AZ rond 10 mei kampioen'

Dat is de prognose van coach Co Adriaanse. Hij weet het namelijk zeker: de landstitel gaat dit seizoen naar AZ. Hij had dit overigens al voorspeld voordat het ging draaien bij de Alkmaarders.

Dat AZ nu op deze positie staat heeft te make met de gebroeders Molenaar en Dirk Scheringa. “Daar ligt de basis van het succes,” aldus Adriaanse.

“Zeker in moeilijke tijden heeft Scheringa hoop gehouden. Ook in het nieuwe stadion, terwijl ik het eigenlijk al niet meer zag zitten en de hoop al had opgegeven. Hij heeft AZ in stand gehouden, anders was de club al lang gedegradeerd naar de Jupiler League.

Adriaanse zag de titel al langere tijd aankomen. “Op de bruiloft van Van Gaal fluisterde ik hem al in dat zij dit seizoen zeker kampioen zouden worden. Scheringa heb ik dat zelfs al veel eerder verteld.”

Dat AZ kampioen gaat worden komt ook door de trainerswisselingen bij Ajax, Feyenoord en PSV. “Daarbij is Louis een fantastische trainer, de beste van Nederland. AZ heeft natuurlijk ook gewoon een heel goed selectie en een nieuw stadion. Ze hebben er ook al eens dichtbij gezeten en niet te vergeten het management van AZ. Er is rust, wat er bij andere clubs niet is. Bij Dirk is er altijd rust. De prognose is dus dat AZ rond 10 mei kampioen is.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *