‘Altidore kon afgelopen zomer voor veel geld vertrekken’

By
Updated: november 15, 2012

Technisch directeur Stewart ging in op een supportersvraag of er veel belangstelling is voor AZ spelers vanuit het buitenland. Het schijnt namelijk dat Jozy Altidore afgelopen zomer voor 8 miljoen euro kon vertrekken naar een kapitaalkrachtig land in Oost-Europa. Doordat het bod vrij laat binnen kwam kon AZ niet adequaat genoeg handelen om een vervanger aan te trekken en daardoor hebben ze het bod afgewezen.

“Het is nu niet de fase waarin er concrete voorstellen bij AZ binnenkomen. Wel worden Eredivisie-spelers als Wilfried Bony en Jozy Altidore regelmatig in de media genoemd, simpelweg omdat ze scoren. Ze zijn interessant. Afgelopen zomer is er inderdaad via via een bod op Jozy bij ons neergelegd uit een kapitaalkrachtig land in Oost-Europa. Ik kan het bedrag van 8 miljoen niet bevestigen. Dat bod kwam echter op een heel laat tijdstip binnen, waardoor wij niet adequaat konden handelen wat betreft het aantrekken van een eventuele opvolger. Voor ons was het dus niet interessant genoeg. Daarnaast wilde Jozy graag bij AZ blijven. Hij heeft hier na jaren van rondtrekken een thuis gevonden. Hij wil niet zomaar weer van club verkassen. Ik sluit niet uit dat er deze winterstop of aan het eind van het seizoen weer interesse komt voor Jozy. Hij is zich geweldig aan het ontwikkelen: is een aanspeelpunt voor het elftal, voetbalt goed mee en vertaalt dat ook nog in doelpunten. Dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Ook dit seizoen zitten er vaak scouts van grote clubs als Barcelona, Bayern München, Chelsea en Tottenham Hotspur bij AZ op de tribune.”

2 Comments

 1. Jeroen

  15 november 2012 at 11:40

  Zooo 8 miljoen is vrij veel voor een speler die niet eens een sterk seizoen had. Ben benieuwd of hij straks voor meer geld kan vertrekken.

  Overigens kwam VI met het bedrag van 8 miljoen, dus daar zal wel een kern van waarheid in zitten.

 2. AZforever

  15 november 2012 at 20:46

  Ik snap de kritiek van Klismann wel een beetje. Voor een miljoen of 10 is AZ spekkoper volgens mij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *