Stewart ziet voldoende lichtpuntjes bij AZ

By
Updated: november 12, 2012

Het seizoen van AZ verloopt vooralsnog onregelmatig op sportief gebied. De Alkmaarders staan met dertien punten uit twaalf wedstrijden in het rechterrijtje van de Eredivisie.

Op bezoek bij ADO Den Haag leek AZ op weg een nieuwe overwinning binnen te slepen, totaal onnodig gaven de bezoekers het duel uit handen. In de tweede helft mocht AZ Jozy Altidore dankbaar zijn dat het uiteindelijk nog met een punt terugkeerde uit Den Haag. Ondanks de tegenvallende sportieve prestaties is er geen sprake van paniek in Alkmaar.

“We kunnen elkaar wel een complex aanpraten, maar daar doe ik niet aan mee”, zegt technisch directeur Earnest Stewart in het Noordhollands Dagblad. De twaalfde plek op de Eredivisie-ranglijst is in de ogen van de bestuurder ‘vervelend, maar niet meer dan dat’. Stewart ziet voldoende lichtpuntjes bij AZ.

“We zijn nog steeds bezig met het inpassen van de nieuwe spelers en ik zie verbetering ten opzichte van de eerste weken. Voetballend zijn we veel ploegen de baas, alleen leidt dat nog niet tot het gewenste resultaat”, besluit Stewart. Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  12 november 2012 at 17:00

  Nou laten we dan hopen dat we spoedig het gewenste resultaat gaan halen, want het begint nu toch wel echt dringend te worden. Als we langer zo doorgaan dan gaat het helemaal in de koppies zitten en dan gaat straks niks meer lukken. Ik moet alleen eerlijk erkennen dat we weinig mogelijkheden hebben. De selectie is gewoon te smal en daardoor heeft Verbeek ook weinig opties. Ze hadden in de zomerstop gewoon een verdediger moeten halen om zo het vertrek van Moisander op te kunnen vangen.

 2. iPjotr

  12 november 2012 at 18:48

  Rust bewaren, en focussen op je eigen mogelijkheden.
  020 presteerde vorig jaar ook bagger bij de start ……..en toch kampioen.
  In t jaar van Dickie Advocaat lukte dat ook ;-).

 3. NHN

  12 november 2012 at 22:18

  Natuurlijk moet je niet in paniek raken. Maar Stewart zal toch ook wel zien dat er teveel ideale schoonzonen in de selectie zitten. Paniekaankopen hebben ook geen zin. Maar in de verdediging zullen toch maatregelen genomen moeten worden.

 4. gerard

  13 november 2012 at 17:37

  AZ moet gewoon in de winsterstop twee sterke verdedigers aantrekken:
  een voor Reijnen en een voor Gorter.

  Altidore kan nog wel de mooiste goals maken, topscorer van de eredivisie worden maar als er achterin keer op keer zo knullig wordt verdedigt zet het totaal geen zode aan de dijk.
  Het hele probleem ligt bij de defensie en dat heeft te maken dat het twee spelers daar heeft staan die domweg te licht zijn voor dit werk.
  Je kunt nu wel stellen dat na 12 wedstrijden Gorter en Reijnen stelselmatig in de fout gaan, onrust veroorzaken voor zowel de andere verdedigs waardoor Viergever geen schim meer is van die rotse verdediger wat hij voorheen was en dat de defensieve middenvelders Henriksen en Elm ook van de leg zijn.

  Stewart moet echt in de winsterstop (er is immers een potje) de verdediging versterker voor deze twee sperls die uit de pas lopen. Ga je hier een seizoen mee door dan vrees ik dat Europees behalen ver weg is.
  Met twee sterke verdigers die wel hun mannetje kunnen staan zal het lek snel boven zijn en doen we qua elftal niet veel onder met spelers als Maher, Altidore, Martens, Beerens, Viergever voor Vitesse dat nu zo in de spotlights staat.
  Het is aan Stewart om AZ weer op de rails te krijgen, hopelijk verzaakt hij niet!

 5. Johan

  14 november 2012 at 21:27

  Heel makkelijk om het bij de verdediging neer te leggen, maar als je ze er voor nu ook niet in schopt dan is elke fout van de verdediging fataal. Bent u Venlo thuis vergeten, hoeveel kansen wil je hebben de 1e helft. Vitesse uit Altidore was weer de oude……. Antiscore. Dus 1 goede verdedeiger is voldoende. Misschien een ervaren speler op het middenveld. Die na een tegenslag de boel oppept, ipv dat de koppies gaan hangen. Want bewijs is geleverd gratis wil niet zeggen kwaliteit mag je nog de zelfde achternaam hebben als je super broer(tje).

 6. Mozes

  15 november 2012 at 01:53

  Te veel ideale schoonzonen? Drente is gratis binnen te halen. Beetje pit in de brouwerij is niet verkeerd.

  • Jeroen

   15 november 2012 at 11:41

   Denk je niet dat zijn salariseisen veeeeeels te hoog zijn voor AZ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *