AZ maakt het zich ook onnodig moeilijk tegen ADO

By
Updated: november 11, 2012

ADO heeft in eigen stadion een punt gepakt tegen AZ, dat al voor de negende keer punten morste: 2-2.

AZ had in het matige duel grotendeels de overhand en kwam op voorsprong via Falkenburg, die uit een moeilijke hoek scoorde. Ruim tien minuten later was het echter al 1-1 na een fout van Reijnen, die met een slechte terugspeelbal de goal van Vincento inleidde.

Direct na rust kwam ADO op 2-1 uit een makkelijk gegeven strafschop. AZ ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er via een fraai schot uit de draai van Altidore. Beide ploegen gingen daarna voor de winst, kregen ook wel wat kansen, maar meer treffers bleven uit.

10 Comments

 1. Jeroen

  11 november 2012 at 10:58

  Wanneer gaat Verbeek eens ingrijpen en Reijnen op de tribune plaatsen? HIJ HEEFT HET NIVEAU NIET!!!!! Ik word hier helemaal gek van. Iedereen kan dit zien en Verbeek houdt zich aan zijn opstelling.

 2. Leo

  11 november 2012 at 11:35

  De reden dat Reijnen gewoon zijn fouten mag maken is dat GJ Verbeek pas na tig wedstrijden slecht presterende basisspelers wisselt. Plus het feit dat de vervanger op die plek Lam een jeugdspeler is. Verbeek neemt weinig tot geen risico met basisopstelling en basisspelers. Zelfs Esteban blijft staan ondanks zijn zeer onrustige spel. Altidore mag altijd spelen ondanks slechts 1 a 2 goede akties per duel. Zo geeft GJ zijn basis vertrouwen. Nu nog werken aan de mentale kracht en AZ komt weer naar boven drijven.

 3. NHN

  11 november 2012 at 13:05

  Dit is idd wel zo. Verbeek houdt altijd vast aan zijn basis. Je kunt het ook zo zien: als je door Verbeek uit de basis gegooid wordt, heb je het wel erg bont gemaakt.
  Nu vinden wij als AZ supporters, dat het ook wel erg bont is. Volgens mij heeft Reijnen ook wel goede wedstrijden gespeeld. Maar ik ben bang dat hij bij de supporters zijn krediet verspeeld heeft. Het zal helaas nooit meer wat worden, vrees ik.
  Hetzelfde speelde zich af destijds met Koenders, maakte een aantal beslissende blunders, en kon nooit het publiek meer voor zich winnen. Van Gaal sprak daar schande van, dat hij werd uitgefloten, maar hij vergat wel dat supporters duur moeten betalen voor hun tickets, en dan ook wel wat mogen verwachten.
  Ik denk dat het nu met Reijnen dezelfde kant op gaat. Het gaat niet meer lukken, en hopelijk ziet GJV dat ook in.

 4. Gerrit Vooijs

  11 november 2012 at 13:56

  Ondanks alle kritiek toch ook wat positieve punten:

  Falkenburg was gisteravond de allerbeste AZ speler door zowel op het middenveld als in de aanval AZ leiding te geven. Geeft maar weer eens aan dat hij meer krediet verdient !

  Altidore heeft zichzelf uit het dal geschoten: wat een knal met zijn linkerbeen ! 🙂

  Esteban hield AZ na de 2-2 overeind toen de ploeg angstig achteruit ging voetballen. Wat een reflex 1minuut na de 2-2!

  Viktor Elm is de grote tegenvaller. Op zijn leeftijd en met zijn ervaring moet hij dit jonge team kunnen sturen, maar nee dat moet Maher met zijn 19 jaar doen.
  Falkenburg nam als vervanger van Maher de honneurs met glans waar.
  Elm vervangen door Falkenburg misschien…… ?

 5. broedkip

  11 november 2012 at 17:38

  Zeg al het hele seizoen dat Zit mn haar wel goed,Marcellis (moet op plaats Reijnen),Gorter en Reijnen niet het niveau hebben. Als je een koppige Fries bent en je fouten niet kunt toegeven dan ben je het ook niet waard om trainer te zijn van een Eredivisieclub. Overigens heb ik Verbeek wel hoog zitten maar in deze schiet hij tekort.

  • Gerrit Vooijs

   11 november 2012 at 18:38

   De redenen dat Marcellis imo niet in het centrum speelt zijn 1] Marcellis is klein (te) en hij is traag (te). Reijnen is alleen te traag.:-)

   Thomas Lam is 1.88m en dus veel beter geschikt voor het centrum als Marcellis maar mist weer de ervaring.
   Mag je een jong talent offeren in een al zeer jeugdig team wat bovendien nog eens moeizaam draait?

   De kansdat je jeugdige talenten in deze fase vermoord is heel groot wanneer je zo’n jeugdspeler in de basis opstelt.

   • NHN

    12 november 2012 at 09:54

    Dat is wel zo, als Lam nu ook faalt,zal hij minder gemakkelijk opkrabbelen dan een ervaren jongen. Maar er zal toch wat moten gebeuren. Reijnen krabbelt nooi meer op, die zal iedere wedstrijd fouten blijven maken, ook al heeft hij dan wat meer ervaring (deze dramatische wedstrijden uit dit seizoen, een paar wedstrijden uit het vorige seizoen, en de rest vrijdag-avond wedstrijden bij Zwolle (dit zijn nog altijd meer wedstrijden dan in het beloftenteam)).
    Maar er zal toch een keer wat moeten gebeuren. Met deze verdediging zullen er wekelijks punten verspeeld worden. Als Lam of Wijnaldum te jong of onervaren blijken te zijn , moet er in de winterstop een verdediger aangetrokken worden. Je kunt je dan wel afvragen waarom er dan een beloftenteam is.
    Daarom denk ik dat zo’n jongen als Lam gebracht moet worden. ik ben het met je eens, geheel verstandig is het niet. Maar de kwaliteit van de verdediging zal er niet op achteruit gaan, en er zal toch een keer ingegrepen moeten worden.

    • Gerrit Vooijs

     12 november 2012 at 23:30

     Stewart heeft eerder al aangegeven dat indien nodig AZ in de winterstop een echte versterking wil en kan aantrekken.

     Verbeek houdt daar niet van maar een Gudelj op de plek van Elm is een echte versterking voor ca 1,5-2 miljoen.

     Elm zou dan eens naast Viergever geprobeerd kunnen worden. Op het midden gaat het allemaal net te snel voor hem maar centraal naast Viergever heb ik er wel een goed gevoel bij:
     Elm heeft overzicht, ervaring, lengte en fysiek en is voetballend beter waardoor Viergever wat steun krijgt.

     • Jeroen

      13 november 2012 at 09:30

      Ik zie dan liever toch echt een verdediger komen ipv een middenvelder. Elm vind ik wel een aardige speler en moet misschien nog even wennen aan het AZ systeem. Reijnen daarentegen heeft hier niets meer te zoeken. Die speelt nu al 1.5 jaar voor AZ en heeft niks kunnen brengen. Verkeerd gescout… Next please…

 6. Geert

  12 november 2012 at 10:12

  Falkenburg speelde inderdaad goed. Altidore heeft misschien maar 1 op 2 goede acties per wedstrijd, maar als daar uit gescoord was (zoals ook nu weer was) dan is dat toch goed? Een beter alternatief hebben we niet voor zijn positie. Maar dan Reijnen… Wat een drama die kerel, ik heb al eerder gezegd dat ik hem nooit meer in een AZ shirt wil zien en daar blijf ik bij. Wijnaldum en Lam zouden het beter doen op zijn positie. Of de trage Marcellis op zijn plek en Johansson op de RB positie. Alternatieven genoeg! Reijnen moet lekker terug naar de Jupiler League!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *