Gerbrands en NOS-directeur wezen Ajax af

By
Updated: november 8, 2012

Ajax hoopt binnen afzienbare tijd een nieuwe algemeen directeur te kunnen voorstellen en Edwin van der Sar geldt als een belangrijke kandidaat. Mocht de voormalig doelman inderdaad aangesteld worden, dan gaat Ajax echter niet in zee met de eerste keus. Toon Gerbrands van AZ en NOS-directeur Jan de Jong zijn ook benaderd, maar bedankten voor de interesse.

De Jong geeft dit toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik ben inderdaad benaderd door Ajax”, zegt hij. “Het is altijd eervol als je voor zo’n positie wordt genoemd, maar voor Ajax en alle anderen geldt dat ik momenteel niet beschikbaar ben. De NOS staat vanwege bezuinigingen voor de moeilijkste en zwaarste periode uit haar bestaan. Als kapitein ga ik het schip niet verlaten.”

Gerbrands werd eveneens genoemd en wilde niet reageren, maar binnen AZ weet men dat de directeur ‘nee’ heeft gezegd tegen Ajax. Vorig jaar wilde de Raad van Commissarissen nog Louis van Gaal aanstellen als nieuwe algemeen directeur van Ajax, maar dat ging uiteindelijk niet door. Van Gaal is momenteel bondscoach van het Nederlands elftal. Bron: Voetbalzone.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  8 november 2012 at 11:46

  Gelukkig heeft Gerbrands al besloten om niet te gaan werken in die slangenkuil

 2. NHN

  8 november 2012 at 12:07

  Als dit zo is, vindt ik dat getuigen van klasse van Toon. Kunnen een hoop voetballertjes nog wat van leren. Die worden meteen geil, als 020 zich laat horen.

 3. Derek

  8 november 2012 at 14:46

  en maar blijven vissen bij AZ. kunnen die gasten helemaal niks zelf?

  • De echte supporter

   10 november 2012 at 22:51

   Derek nee die kunnen langzamerhand nies mee zonder mensen we re halen bij de concurrent

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *