Elm: ‘Gedaan wat we moesten doen: winnen’

By
Updated: november 2, 2012

AZ won donderdagavond met 1-4 van SWZ Boso Sneek, tot tevredenheid van Viktor Elm. De Zweed was niet tevreden over het spel van de club uit de Eredivisie, winst tegen de amateurs was echter het belangrijkste.

“Ik vind dat de eerste helft wel heel matig was van onze kant”, zegt Elm op het digitale thuis van de club uit Alkmaar. “Er was te weinig beweging en er waren teveel balcontacten bij iedereen. We voetbalden daardoor niet makkelijk. Door het natte en gladde kunstgras was het moeilijk om diepte in het spel te houden. De bal ging heel snel. Als je even opzij keek was de bal alweer weg.”

“Gelukkig werd het tijdens de tweede helft beter”, vervolgt de middenvelder zijn verhaal. “We maakten toen ook vrij snel drie goals. Het was dus zeker niet onze beste wedstrijd, maar goed, we hebben gedaan wat we moesten doen: winnen. Of dit een lastig verplicht nummertje was? Tja, zonder Sneek tekort te doen, zo is het natuurlijk wel een beetje. Het is niet makkelijk om uit tegen een amateurclub te spelen voor wie dit dé wedstrijd van het jaar is. Je ziet aan andere eredivisieclubs dat dat heel lastig kan zijn. Wij hebben het goed afgemaakt.”

Als voetballiefhebber genoot Elm in Sneek. “Ik vind het mooi om te zien hoe deze bekerwedstrijd hier leeft in Friesland. Woensdag heb ik ook naar ONS Sneek-Ajax gekeken. Ik vind het ook prima dat we gewoon met onze basisformatie zijn begonnen. Zelf wil je altijd spelen en het is ook mooi voor het publiek en de tegenstander. Je ziet aan FC Twente dat het gevaarlijk kan zijn om niet met je sterkste team aan te treden.” Bron:  Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  2 november 2012 at 18:16

  Nuchtere zweed met een prima instelling. Voetballend kan het misschien nog beter als hij beter wordt gebruikt.

 2. gerard

  5 november 2012 at 10:35

  Dit AZ is niet meer mijn AZ. Als je zelfs niet meer tegen VVV kunt winnen gaan we tijden in zoals we ze lang geleden hadden onder de periode Van Haneghem en van Stee.
  Alles wat we hebben opgebouwd als aantrekkelijk voetballende club die tegen de top aan zit is weg gegaan met het financieel gezond maken onder Gerbrands.
  En inplaats van de opleiding aan te spreken doen we het met aangetrokken B garnituurspelers als Gorter, Reijnen, Elm, etc.
  Nee sorry, ik begin steeds minder met AZ te krijgen.
  Financieel gezond maar sportief ongezond en een trainer die maar vast houdt aan zijn vaste waardes inplaats eens met lef wat spelers uit de opleiding door te voeren gezien het seizoen toch al ruimschoots mislukt is.
  Co Adriaanse moet maar net als van Gaal bij Oranje gaan bouwen aan een nieuw AZ.

  • Jeroen

   5 november 2012 at 12:55

   Gerard helaas ben ik het helemaal met je eens. Na gisteren vraag ik mij soms echt af of ik wel naar ieder duel toe moet blijven gaan. Je zit in de kou in het stadion en je hele vrije zondag is naar de kl*ten. Dit is inderdaad niet AZ waardig, maar een verandering zie ik niet gebeuren. Ik denk overigens niet eens dat het echt aan de kwaliteit ligt.. ik vraag mij soms wel eens af of ze nog wel echt hard willen werken voor Verbeek. We hebben met Maher, Altidore, Beerens, Viergever, Henriksen, etc. genoeg kwaliteit om mee te draaien met de top van NL. Ik mis gewoon de wil om te vechten voor een goed resultaat. Het begint erg te lijken op het seizoen dat we 12de werden met Van Gaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *