Verbeek verwacht Martens pas volgend seizoen terug

By
Updated: oktober 31, 2012

Gertjan Verbeek gaat er van uit dat hij pas volgend seizoen weer een beroep kan doen op aanvoerder Maarten Martens. De Belgische middenvelder heeft de voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd en kampt met een scheurtje in de meniscus.

“Ik had al een vaag vermoeden”, vertelt Verbeek in Voetbal International. “Maarten bleef klachten houden en was al niet zo positief gestemd. Hij kent zijn lichaam inmiddels goed, heeft het nog een paar keer geprobeerd, maar het ging gewoon niet.”

De conclusie is dat Martens ‘enkele maanden’ uitgeschakeld is. Verbeek gaat echter van het slechtste uit. “Ik denk dat hij zich moet richten op volgend seizoen. Dit is voor alle partijen het meest negatieve scenario. Maarten is, mits fit, een meerwaarde. Behalve onze aanvoerder is hij een van de weinige spelers met ervaring; een aardige jongen die in de kleedkamer voor samenhang zorgde.”

Over een mogelijke vervanger aantrekken in de winterstop wil Verbeek niet speculeren. “Dat moet ik nog met de directie bespreken. Eerst kijken wat onze financiële mogelijkheden zijn. We hebben een wat smalle groep, maar ik ben nooit zo’n voorstander geweest van aankopen in de winter.” Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  31 oktober 2012 at 13:26

  pffff die pakt dus even tussen de 6 en 7 ton terwijl hij geen enkele wedstrijd speelt. Dat is voor AZ een klap geld en dan moeten ze waarschijnlijk ook nog een vervanger halen. Laat Wildschut maar komen in de winterstop. Denk dat hij wel graag wil vertrekken bij VVV.

 2. iPjotr

  31 oktober 2012 at 14:08

  Wildschut ?…….2,5 miljoen voor een speler die dit seizoen nog HELEMAAL niets heeft laten zien. Als je dan zo’n toptalent bent moet hij t ook in slechte tijden laten zien.
  Zoveel geld investeren, No way !!

  • Jeroen

   31 oktober 2012 at 14:48

   Hij zal nu geen 2.5 miljoen meer zijn met een contract voor 6 maanden. Denk dat je hem kunt overnemen voor maz 1.5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *