Esteban: ‘AZ van vorig seizoen kun je niet terugkrijgen’

By
Updated: oktober 30, 2012

AZ won zondagmiddag van Vitesse, daarmee kwam het weer eens positief in het nieuws. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kent tot nu toe een tegenvallend seizoen, toch blijft doelman Esteban vol vertrouwen over een goede afloop van het seizoen. Europees voetbal halen blijft het doel.

“Dat is wel de bedoeling. Vorig seizoen was bijna perfect en nu gaat het een stuk minder. Veel spelers zijn weggegaan en nieuwe jongens moeten zich aanpassen. Dat heeft tijd nodig, dat kun je niet in één dag doen”, zegt Esteban in gesprek met NUsport. “Ik zie dat het goed gaat komen, het is een kwestie van tijd. Tot nu toe gaat het niet goed, maar je kunt het AZ van vorig seizoen niet terugkrijgen.”

AZ stond dit seizoen met regelmaat met minder spelers op het veld, Esteban kan er echter weinig mee. “Wat ik vind van al die rode kaarten? Tsja, we zijn jonge spelers. Iedereen maakt wel eens een foutje. Ze moeten daarvan leren en dat meenemen voor de volgende keer. Ik weet honderd procent zeker dat het goed gaat komen. We hebben AZ vorig seizoen Europees op de kaart gezet en het zou mooi zijn als we daar nog een kans voor krijgen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. De echte supporter

  30 oktober 2012 at 22:38

  Klopt ik zie ook niet het az van vorig jaar. Estaban moet proberen zelf ook terug te komen op de kwaliteit van vorig jaar. Ik vind hem ook dit seizoen minder.

 2. Mark

  1 november 2012 at 00:22

  Minder, maar nog steeds een top keeper!

 3. rucarni

  1 november 2012 at 19:17

  mee eens maar als az betere inkopen had gedaan dan meteen alles af te betalen deden we nu weer mee om de titel

  • Jeroen

   1 november 2012 at 21:31

   We hadden geen geld. Dus dan kan je ook niet inkopen. We zijn nu helemaal schuldenvrij en kunnen hierdoor eerder weer bouwen aan een goede toekomst. Als we nu gewoon op de 5de plek eindigen kunnen we misschien volgend seizoen weer mee doen.

 4. NHN

  2 november 2012 at 08:42

  Estenban moet gewoon beter gaan keepen. En niet zo onzeker op doel staan. En train es wat beter op vrije trappen!
  Als dat lukt krijg je ook een beter AZ, want de selectie begint met de keeper. Natuurlijk krijg je het AZ van vorig jaar niet terug. Er vertrekken nu eenmaal spelers, en dat is bij elke club zo. Dan moet je de draad gewoon weer opppakken Dat AZ niet meteen diep in de buidel tast voor vervangers past nu eenmaal bij de club. Er zijn meerdere clubs (neem WillemII, die voor veel geld vervangers haalden om bovenin mee te draaien,maar een veel te dure selectie hadden. Als Esteban niet zo beroerd staat te keepen help je het nieuwe AZ ook naar boven. En anders is het de kans aan De Winter.

  • Jeroen

   2 november 2012 at 10:00

   Ben het met je eens. Als er in dit team meer vertrouwen is, dan komt het vanzelf wel goed. Toch zou ik wel eens Lam in de basis willen zien ipv Reijnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *