Gudmundsson: ‘Lastige periode voor mij geweest’

By
Updated: oktober 29, 2012

Daags nadat bekend was geworden dat Maarten Martens maandenlang met blessureleed langs de kant zit, besliste diens vervanger Johann Berg Gudmundsson het uitduel met Vitesse. De IJslander tekende in de slotminuten met een laag schot voor de 1-2: “Ja, goede timing.”

“Het was een prima goal”, zei de breed lachende Gudmundsson. “Een flitsende counter, die ik na goed voorbereidend werk van Jozy Altidore kon afmaken. Het was een mooie, droge schuiver. Precies goed. De tweede helft hebben we veel onder druk gestaan en met man en macht verdedigd. Heerlijk dat we onszelf dan met de drie punten belonen.”

“Vooral in de eerste helft speelden we ontzettend goed voetbal”, vervolgde de IJslander, die zaterdag zijn 22e verjaardag vierde. “We lieten de bal snel rondgaan en waren de baas in Arnhem. Het was een wonder dat het tijdens de rust pas 0-1 stond. We kregen veel kansen op meer. Die vergaten we te benutten, waardoor we Vitesse in een goed resultaat lieten geloven. Dat had beter gemoeten.”

“Vitesse heeft uitstekende spelers”, zei Gudmundsson. “Dit seizoen hadden ze nog niet verloren. Dat zegt wel iets over de prestatie die wij hier vandaag leverden. De media zullen nu allemaal wel weer roepen dat AZ helemaal terug is. Dat tekent het opportunisme in de voetballerij. Het is aan ons om daadwerkelijk te bewijzen dat we de weg omhoog hebben gevonden. De komende week wachten Sneek en VVV-Venlo. Daar moeten we ook goede resultaten boeken.”

Voor het eerst sinds tijden verscheen er een grote lach op het gelaat van Gudmundsson: “Het is een lastige periode voor mij geweest, waarin ik op het tweede plan raakte. Het wegvallen van Maarten Martens biedt mij nieuwe kansen. Ja, goede timing deze goal. Ik vind het heel vervelend voor Maarten en het team, maar nu moet ik het laten zien. Ik ben weer terug. Natuurlijk sta ik hier met een enorme glimlach. Zo’n grote wedstrijd beslissen: I’m a happy man.” Bron tekst en foto: AZ.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  29 oktober 2012 at 09:13

  En toch vond ik je gisteren niet goed genoeg. Natuurlijk help je AZ door een doelpunt te maken, maar dat neemt niet weg dat je het nog niet hebt laten zien. Nu Martens een blessure heeft moet je echt keihard werken om te bewijzen dat je een basisplek hoort te krijgen. Ik ben benieuwd!

 2. urdal

  29 oktober 2012 at 11:34

  dat hij gister de winnende maakt betekend niet dat hij het niveau aan kan. ik denk dat we beter gaan spelen als gorter meer mee op komt net als poulsen. gudmundsson is 1 van de zwakkere in het team. hij komt geen man voorbij. ik denk dat we in de winterstop voor wildschut moeten gaan. verbeek kan hem veel leren en dan hebben we weer een type holman op links.

  • Jeroen

   29 oktober 2012 at 13:05

   We mogen inderdaad hopen dat Wildschut naar Alkmaar komt. Toch denk ik dat het niet gaat gebeuren. We hebben in principe Martens, Gudmundsson en Berghuis voor die positie. Je zou denken dat dit voldoende is.

 3. De echte supporter

  30 oktober 2012 at 22:58

  Ik vond gudmundsson wel goed spelen. Ik ben niet zo negatief over hem…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *