Maher: ‘Kan nog veel leren bij AZ’

By
Updated: oktober 29, 2012

Negentien jaar en nu al een veldheer bij AZ. Niemand twijfelt eraan dat Adam Maher een mooie toekomst tegemoet gaat. Een stap hogerop lijkt dan ook een kwestie van tijd.

In ruim een jaar tijd is er veel veranderd in het leven van Maher. Sinds vorig seizoen maakte de in Marokko geboren middenvelder een stormachtige ontwikkeling door. De groeibriljant miste geen enkel competitieduel en imponeerde vriend en vijand met zijn verfijnde techniek en inzicht. Even lonkte zelfs het EK met Oranje, maar dat kwam nog te vroeg. Het was niet verrassend dat zijn naam viel bij andere clubs.

Ajax en PSV werden gelinkt aan de 19-jarige technicus. Tot een vertrek bij AZ kwam het niet. Maher bleef in Alkmaar, waar het nodige veranderde afgelopen zomer. Een metamorfose in de spelersgroep betekende dat trainer Gertjan Verbeek moest bouwen aan een nieuw elftal. Maher vormt daarin een belangrijke rol.

“We hebben veel belangrijke spelers kwijtgeraakt in de zomer”, zegt de jongeling tegen Goal.com. “We moesten dus dit seizoen opnieuw beginnen, met een nieuwe groep. Mijn status binnen is veranderd sinds vorig jaar, maar het is niet zo dat de andere jongens opeens extra naar mij luisteren of kijken. Iedereen luistert naar elkaar.”

Vorig seizoen was AZ nog lange tijd koploper in de Eredivisie, op dit moment staan de Alkmaarders tiende. De terugval is voor Maher geen reden om na te denken over zijn toekomst. “Nee, ik heb niet het gevoel dat ik AZ ontgroeid ben. Natuurlijk heb ik ambities. Dat is logisch. Als er een mooie club komt, zal ik er zeker over nadenken. Maar dat is nu niet aan de orde. De verhalen dat ik afgelopen zomer weg wilde, werden ook opgeklopt in de media. Ik weet dat ik nog veel kan leren bij AZ. Ik ben nog altijd jong en kan bij AZ zeker stappen maken.”

Met uitblinker Maher, teruggekeerd van een schorsing, zette AZ zondag het tot dan toe ongeslagen Vitesse aan de kant in Arnhem (1-2). “We kwamen hier met vertrouwen naar toe, maar toen ze op 1-1 kwamen, had ik wel even het gevoel dat het verkeerd kon aflopen. Dat we twee minuten voor tijd de winnende maken is heel mooi. We hadden het eigenlijk al voor de rust moeten afmaken. Hopelijk is deze zege de start van een mooie periode voor ons.” Bron: Goal.com

 

 

2 Comments

  1. Jeroen

    29 oktober 2012 at 09:07

    Zo te horen is hij erg blij met zijn salarisverhoging 😉

  2. De echte supporter

    30 oktober 2012 at 22:32

    Altijd maar weer afwachten hoe lang hij blij blijft

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *