Cziommer: ‘De wedstrijd tegen AZ is heel speciaal’

By
Updated: maart 13, 2009
Cziommer: 'De wedstrijd tegen AZ is heel speciaal'

Simon Cziommer en Ali Boussaboun achten FC Utrecht niet kansloos in de thuiswedstrijd tegen AZ. Beide spelers beseffen echter wel dat de Domstedelingen een topdag moeten hebben om kans te maken op de winst.

Voor Cziommer is het duel met AZ bijzonder. De Duitser staat nog altijd onder contract bij de Alkmaarders en komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Utrecht. “De wedstrijd tegen AZ is heel speciaal voor mij”, zegt de middenvelder in gesprek met FC Utrecht-tv. “Het is mijn oude club, hoewel ik er nog steeds onder contract sta. We spelen tegen de kampioen, dus dat is altijd speciaal.”

AZ heeft in de Eredivisie al 24 wedstrijden niet meer verloren. Cziommer weet dat het lastig zal zijn voor FC Utrecht om een einde aan die reeks te maken. “Het is de moeilijkste wedstrijd van het seizoen, maar tegelijkertijd ook de makkelijkste. Iedereen verwacht dat AZ het goed zal doen. Wij moeten laten zien dat we in staat zijn om ze te verslaan.”

Ook Ali Boussaboun verwacht een loodzware wedstrijd voor de Utrechters. “We zullen aan de bak moeten en gedisciplineerd en geconcentreerd moeten spelen. AZ is een ploeg met veel kwaliteit, die elk foutje afstraft.”

Toch weigert Boussaboun zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag. Volgens de aanvaller maakt FC Utrecht weldegelijk kans op de overwinning. “Je moet elke wedstrijd proberen punten te pakken, zeker als je thuis speelt. Natuurlijk maken we een kans, want we hebben een goede ploeg. Iedere ploeg is te kloppen en ook AZ is kwetsbaar. Als alles klopt maken we een kans.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *