Gorter: ‘Europees voetbal is nog steeds het doel’

By
Updated: oktober 23, 2012

AZ verloor zaterdag met 0-2 van NEC en kwam daarmee op grotere afstand van de beoogde plaatsen voor Europees voetbal. Donny Gorter houdt echter hoop.
 
Toen AZ zich afgelopen zomer meldde voor Gorter twijfelde hij niet. “AZ is een grote club. Ik denk bovendien dat ik aan deze stap toe was”, zei hij destijds. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen NEC (0-2) staan de Alkmaarders echter op een teleurstellende dertiende plaats met negen punten uit negen wedstrijden. Spijt van de overgang heeft de linksback zeker niet. “AZ is gewoon een heel mooie club,” zei Gorter tegen Goal.com. “Voetballend zit het goed. We horen hoger te staan, maar het zit allemaal  tegen. Tegen FC Twente krijgen we twee rode kaarten in twee minuten. Dan houdt het op. Zo zijn er meer kleine dingen die niet meewerken.”
 
Tegen NEC miste AZ Jozy Altidore, Adam Maher (beiden geschorst), Maarten Martens en Erik Falkenburg (geblesseerd) en dat was te merken. “Het was teleurstellend”, aldus Gorter. “We moeten het normaal gesproken van het voetbal hebben en dat lukte niet in de eerste helft. We gaven het weg. Na zeventien minuten 2-0 achter, dat moet niet kunnen. Dan wordt het een lastige wedstrijd. Ik denk dat we tweede helft redelijk begonnen. We kregen kansen, maar om terug in de wedstrijd te komen, moest die goal snel vallen. Dat gebeurde niet en daarna was het te geforceerd. Eigenlijk werd het langzaam minder en was het over. We moeten kijken hoe dit kon gebeuren.”

Zelf was Gorter in de slotminuten nog betrokken bij een hachelijk moment met doelman Esteban. Door een misverstand tussen de twee kon Melvin Platje scoren, maar de spits schoot voor open doel naast. Beide AZ’ers scholden elkaar daarna de huid vol. “Ik hoorde Esteban niet, hij zei niets”, verklaart Gorter. “Ik dacht rustig terug te koppen en verder te gaan. Opeens stond hij voor mijn neus. Dan zeg je wat tegen elkaar en is het weer klaar. Het ziet er knullig uit en had voorkomen kunnen worden. Jammer.” “Jammer”, is volgens Gorter ook de juiste beschrijving voor de seizoenstart van AZ. “We begonnen goed, maar door allemaal kleine factoren zit het niet mee. Daar moeten we boven blijven staan. We gaan keihard vechten om terug te komen. Europees voetbal is nog steeds het doel.” Bron: Goal.com

3 Comments

 1. Jeroen

  23 oktober 2012 at 12:31

  Dat lukt alleen als jij en Reijnen op de tribune gaan zitten.

 2. Derek

  23 oktober 2012 at 12:48

  ik wou al zeggen, dat lukt alleen als hij niet meer speelt.

 3. Mike

  23 oktober 2012 at 17:32

  Met jouw in de basis zal dat zeker niet lukken. AZ moet iemand anders zoeken en ik weet wie ze moeten hebben. Royston Drenthe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hij probeert het ook bij PSV Zie:
  http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=175140

  Nieuwe Opstelling
  Estaban (maar mag er ook wel uit alleen doet Yves de winter het ook niet heel goed bij Jong AZ)
  Marcellis (speelden tegen NEC ook zwak dus mag uit kijken)
  Wijnaldum ( Reijnen bakt er niks van en kan niet opbouwen naar voren)
  Viergever ( Goeie verdediger maar word ook een beetje mee gesleurt door onze amateur verdediging)
  Drenthe ( Gewoon doen voor 1 a 2 jaar als hij niks aan de salaris wilt voldoen) En anders gewoon Wijnaldum en dan Marcellis in het centrum en Johansson rechtsback.

  Victor Elm ( speelt gewoon goed tot nu toe )
  Maher ( Tuurlijk !!!!!!! Maar Berghuis spelden wel echt goed tegen NEC mijn complimenten voor deze jonge !!!!! )
  Hendriksen ( Bij zijn debuut was hij lekker brutaal maar verder heeft hij ook nog niks gepresteerd) Ortiz is er weer dus hij moet uit kijken.

  Rosheuvel ( Zo als jullie weten ben ik geen fan van beerens)
  Altidore ( we hebben niks anders en hij is goewoon een goeie spits) Boymans verkopen hebben we niks aan en een nieuwe spits zoeken in de winter stop
  Beerens ( toch staat hij er in we hebben niks anders en misschien is hij beter aan deze kant)

  Bank:
  De Winter / Lam / Johansson / Ortiz / Gudmundsson / Messauod als spits / Berghuis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *