Viergever hoopt op ander speelstijl bij AZ

By
Updated: oktober 22, 2012

Nick Viergever is er een voorstander van dat AZ in het vervolg van het seizoen een iets minder aanvallende speelstijl gaat hanteren. De aanvoerder van de ploeg uit Alkmaar kwam tot deze conclusie direct na de in eigen huis verloren wedstrijd tegen NEC (0-2).

“In eigen huis moeten we de baas zijn, maar dat waren we niet. Vanaf de afrap was dat al zo. We zijn minder ver dan vorig seizoen, hebben minder kwaliteiten. Dat is ook niet erg, we hebben nog steeds een team dat een behoorlijk niveau moet kunnen halen. Maar dat moet je in het veld wel doen wat je moet doen”, aldus Viergever tegenover NUsport.

De aanvoerder van AZ denkt dat zijn ploeg betere resultaten zou kunnen behalen indien men een andere tactiek zou gebruiken. Mogelijk volgende week al tegen Vitesse. “We zullen daar een goed tactisch plan moeten neerzetten. Misschien moeten we het anders aanpakken, iets slimmer gaan spelen. Minder uitgaan van eigen kunnen. We zijn gewend het spel te maken, maar dat lukt momenteel niet. Er is niks mis mee om eens voor een ander plan te kiezen.”

Het voorstel van Viergever ten aanzien van de te volgen tactiek zal hij naar zijn zeggen spoedig kenbaar maken bij zijn trainer en ploeggenoten. “Ik denk dat ik het wel in de groep ga gooien om te kijken of de andere jongens er achter staan en hoe de trainer er over denkt. Gelukkig hebben we nog een week de tijd en keren Adam Maher en Jozy Altidore terug van hun schorsing.” Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. rucarni

    23 oktober 2012 at 22:17

    is hij niet helemaal lekker bij zijn hooft geworden of zo ????? komt net kijken bij az en wil de speel stijl veranderen pfffffffffff

  2. De echte supporter

    24 oktober 2012 at 19:28

    Ik weet niet of ik hem gek vind. Hij is ook aanvoerder, dus ik verwacht dat hij ook naar de speelstijl kijkt. Hij is de tussenpost tussen trainer en spelers. Ik zou het alleen eerst met de trainer bespreken. Ik vind hem wel vlwassen overkomen. Viergever ga zo door, maar blijf als eerste letten op je eigen spel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *