NEC beëindigt ongeslagen reeks AZ

By
Updated: oktober 21, 2012

AZ heeft voor het eerst in twintig maanden (26 wedstrijden) een thuisduel in de Eredivisie verloren. NEC ging in Alkmaar met de zege aan de haal: 2-0.

De bezoekers profiteerden optimaal  van een slechte dag van AZ. De Nijmegenaren speelden vrijuit en zochten geregeld de aanval, terwijl er bij de Alkmaarders, mede door de afwezigheid van Altidore, Maher en Martens, nagenoeg niets lukte.

Na ruim een kwartier had Koolwijk al twee keer gescoord; een rake vrije trap en een benutte penalty nadat George was gevloerd. Nog voor rust raakte Foor met een knap schot de paal. In de tweede helft zorgde AZ wel voor wat gevaar, maar de beste kansen waren voor NEC.

10 Comments

 1. KeesK

  21 oktober 2012 at 18:46

  Viergever pleit voor een andere tacktiek tegen Vitesse. Zie: http://www.nusport.nl/eredivisie/2938756/viergever-pleit-andere-tactiek-.html
  Inderdaad want als het zo door gaat naar beneden dan wordt het nog degradatievoetbal waar AZ voor uit moet gaan kijken. Verbeek houdt meestal opzichtig vast aan een formule en zal daar niet snel van afwijken dus ik vrees volgende week weer een nederlaag. De sjeu is al langer zoek dan dit seizoen. Hoog tijd voor wat herbezinning.

 2. Mozes

  21 oktober 2012 at 19:53

  Je kan inderdaad tacktiek veranderen maar je kan ook gewoon de poppetjes op andere plekken zetten.

  Johanson – Marcellis – Viergever – Wijnaldum

  zou defensief een stuk sterker zijn n aanvallend kan het nog wat toevoegen.

  Maher – Henriksen – Martens

  AZ is vorig jaar goed gaan spelen met Martens op linkshalf in de voorbereiding.

  Rosheuvel – Altidore – Beerens

  Rosheveul levert meer voorzetten dan Berghuis n Gudmundsson bij elkaar.

  Boymans, Reijnen, Falkenburg en Gorter snel van de hand doen.

  • Geert

   22 oktober 2012 at 13:23

   Lijkt me ook een prima opstelling, alleen zou ik Maher in het centrum zetten denk ik. Verder ben ik het helemaal eens met deze opstelling.

  • iPjotr

   22 oktober 2012 at 15:49

   volgens mij vergeet je iemand…….. Bij de zoveelste vrije trap die de linkspoot na een kwartiertje mocht nemen, stond doelman Esteban helemaal verkeerd opgesteld en de bal verdween dan ook rechtstreeks in de vrije korte hoek. Verbeek baalde er enorm van. „Op de training een dag eerder gebeurde hetzelfde bij Adam Maher en stond hij te lachen.”

 3. fortuna

  22 oktober 2012 at 13:15

  Jij kan beter op de bank zitten mozes dit is een perfecte opstelling verdedigend zeker een stuk stabieler goed middenveld en perfecte voorhoede helemaal mee eens.

 4. i.pjotr3

  22 oktober 2012 at 14:53

  @Mozes, met jouw veranderingen zullen velen het met je eens zijn, behalve GJ.
  Die verandert alleen in de 65e minuut.
  Van mij mag Estaban ook eens een paar weken op de bank, wat een twijfelaar!

 5. Michiel

  22 oktober 2012 at 15:39

  Wat is het verschil met de hekkensluiter VVV, 6 Punten… JA, 6 punten. DAT IS TOCH AZ ONWAARDIG!

 6. urdal

  22 oktober 2012 at 20:27

  ik zou toch eens een aantal wedstrijden ortiz willen zien. na heel veel blessure leed denk ik dat die ons nog eens positief zou kunnen verassen. gudmundsson kan het niveau echt niet aan. zal een aardige zijn voor nac enz. toch eens met vvv praten over wildschut. denk dat die op links wel een verbetering is en dat GJ hem beter kan maken. Type holman. Gorter moet gewoon meer opkomen zoals poulsen. je zie dat als hij mee opkomt er meteen gevaar is voor de goal.

 7. broedkip

  22 oktober 2012 at 23:30

  Ja beste medesupporters er komen zware tijden aan. Hopelijk gaat GJV snel wat wijzigen en als 1e zal hij de keeper gaan vervangen daar ben ik zeker van (en ook heel blij mee). Al vanaf dag 1 zeg ik dat dit een zeer onbetrouwbare en de slechtste keeper van de eredivisie is. Helaas zijn mijn woorden uitgekomen maar het is nu nog niet te laat maar het wordt nu dus wel tijd. Gorter zal ook vervangen moeten worden (lees mijn eerder berichten) die komt ook veels te kort en als laatste reijnen ook lekker een andere club laten zoeken en op die plek komt dan Marcellis. Wie daar komen te staan? Voor de hand ligt iig Wijnaldum de anderelaat ik aan de trainer over. Wedden dat hij Esteban vervangt????

  • Jeroen

   23 oktober 2012 at 09:23

   Het is gewoon een schande. Dat je een keer verliest geeft niet, maar wel op deze manier.

   Wat mij betreft mag Esteban ook wel evne op de bank zitten. Het eerste doelpunt was echt zijn fout.

   Daarnaast hebben Gorter en Reijnen het AZ niveau niet en moeten ze maar vertrekken. Ik zie dan liever Lam en Wijnaldum in de basis staan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *