Verbeek: ‘Berghuis vervangt Maher’

By
Updated: oktober 20, 2012

Gertjan Verbeek keek vrijdag tijdens het gebruikelijke persmoment vooruit op de thuiswedstrijd tegen NEC. De trainer sprak over de vele afwezigen, hun vervangers, een etentje met Alex Pastoor en de huidige status van AZ: “We zijn een team in opbouw.”

Tegen NEC kan Verbeek niet beschikken over de geschorsten Jozy Altidore en Adam Maher. Ook Maarten Martens en Erik Falkenburg zijn niet inzetbaar. “We hebben het idee dat er bij Maarten iets niet goed zit. Het euvel blijft terugkomen. We vermoeden dat hij kampt met een scheurtje of haarscheurtje in zijn buitenmeniscus. Bij Falkenburg dachten we aan een probleem met zijn middenvoetsbeentje. Na een verkeerde draai kon hij helemaal niet meer op zijn voet staan. We waren dan ook heel blij dat hij vandaag (vrijdag, red.) plots weer met de bal kon trainen. Het duel met NEC komt echter nog te vroeg.”

Door de afwezigheid van enkele gevestigde krachten krijgt Steven Berghuis een kans in de basis. De stilist vervangt Maher op het middenveld. Johann Berg Gudmundsson start als linksbuiten, terwijl Ruud Boymans in de punt van de aanval begint.

Verbeek heeft zaterdag selectieplaatsen ingeruimd voor Ali Messaoud en Celso Ortiz. Het tweetal vocht zich met succes terug van slepende knieblessures. “Ze moeten allebei van ver komen. Jammer, want Ali was heel goed uit de zomerstop gekomen. Nu is hij klaar voor een invalbeurt van zo’n twintig minuten. Celso is qua fitheid verder dan Ali. In het oefenduel met FC Volendam maakte hij een goede indruk.”

Gevraagd naar de wisselvallige prestaties van zijn ploeg, antwoordde Verbeek: “We moeten niet vergeten dat we een team aan het opbouwen zijn. Rasmus Elm was in het begin ook geen basisspeler, maar vertrok op 24-jarige leeftijd als grote jongen. Markus Henriksen is nu 20 jaar oud. Simon Poulsen? Pas op z’n 27e speelde hij een geweldig seizoen. Donny Gorter is nu 24. Net als hun voorgangers hebben mijn huidige spelers tijd nodig om te groeien. Clubs als Feyenoord en FC Twente zijn veel stabieler in vastigheid en kwaliteit. Wij accepteren deze situatie en bouwen zonder zeuren verder.”

Het duel tussen AZ en NEC betekent ook een treffen tussen goede vrienden Gertjan Verbeek en Alex Pastoor. “We gaan vanavond gezellig met elkaar eten”, zei Verbeek. “Ik ben door Alex uitgenodigd in zijn woonplaats Groet. Ja, hij kent AZ en mijn spelers goed. Regelmatig staat-ie bij Jong AZ langs de lijn. Wat we gaan eten? Alex weet dat ik niet van vlees houd, dus dat zal wel vis worden. Ik moet in ieder geval op tijd van huis. Ze schijnen in Groet alle klinkers uit de straat te hebben getrokken.” Bron: AZ.nl

 

 

 

7 Comments

 1. broedkip

  20 oktober 2012 at 21:02

  We hebben de slechtste keeper van de eredivisie VERVANGEN deze drollenvanger.

 2. De echte supporter

  21 oktober 2012 at 11:08

  ik heb dat nog nooit gedaan, maar ben gisteren 5 minuten eerder weggegaan uit het stadion. Ik hoop dat AZ de supporters compenseren. Wat een wan vertoning op het veld. Iedereen viel door de mand. Misschien dat Berghuis nog zich staande hield, maar de zogenaamde gevestigde orde, mag zich wel eens achter de oren krabben. Dit kan je je trouwe publiek niet aandoen. Verliezen kan, maar dan wel strijdend. AZ had niets maar ook niets in te brengen. NEC zat direct vel op de bal en wij wisten niet wat we met de bal moesten doen. Dan hebben we een keeper die een muurtje lekker neer kan zetten. Ongelooflijk wat een e…l

 3. Maarten

  21 oktober 2012 at 12:33

  Tja hopelijk maken we een comeback net als in het kampioensjaar

  • De echte supporter

   21 oktober 2012 at 12:38

   Ja Maarten dat dacht ik ook toen ik gisteren op de tribune zat.

 4. Jeroen

  21 oktober 2012 at 12:49

  Ik begin me kapot te ergeren aan Gorter.. wat een dramatische speler is dat! Kan alleen maar met overtredingen de bal afpakken van een tegenstander. Gisteren een penalty veroorzaakt die totaal onnodig was.

  Kansloos duel en Verbeek mag zich wel even achter de oren krabben. Natuurlijk mis je een aantal basisspelers, maar volgens mij moeten onze reserves beter zijn dan de basisspelers van NEC. Daarnaast speel je thuis en niet uit! Boymans heeft geen bal vast kunnen houden. Dit was zijn kans om Verbeek te laten zien dat hij geen gelijk heeft door Altidore op te stellen…. nou we kunnen niet echt zeggen dat hij die kans heeft benut.

 5. Gerrit Vooijs

  21 oktober 2012 at 14:32

  Ik had vooraf al mijn bedenkingen en verwachtte een zeer moeizame wedstrijd van AZ omdat 3 vormgevers – Maher, Martens en Flakenburg – tegelijk geblesseerd/geschorst waren. Bovendien was Altidore ook nog eens geschorst.

  AZ heeft een goede basis met 2 zwakke plekken. De bank van AZ is niet goed genoeg voor een vaste plaats in het linkerrijtje.
  Vallen er dus zoals gisteren 3 dragende spelers tegelijk weg blijft er onvoldoende kwaliteit over.

  Wat ik echter het meeste miste was de strijdlust die de coach zo kenmerkt. Als je kwalteit inlevert moet je gaan knokken maar juist de overgebeleven gevestigde namen lieten het helemaal afweten!

 6. Geert

  22 oktober 2012 at 13:25

  Verschrikkelijk wanvertoning was dit. Ik vind het niet zo zeer de schuld van Esteban, want dat vind ik gewoon een prima keeper. Reijnen en Gorter zijn wel 2 verschrikkelijke aankopen, dat blijkt wel weer. En het ergste nog, is dat ze de ontwikkeling van andere talenten in de weg staan (zoals Wijnaldum, Lam en Johansson).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *