Falkenburg en Martens haken geblesseerd af

By
Updated: oktober 19, 2012

AZ moet het zaterdagavond in de wedstrijd tegen NEC zonder vier vaste basisspelers doen. Dat Jozy Altidore en Adam Maher (allebei geschorst) er niet bij zouden zijn, is geen verrassing meer. Het wegvallen van Erik Falkenburg en Maarten Martens is dat wel.

Falkenburg en Martens ontbraken vrijdag op de afsluitende training, schrijft het Noordhollands Dagblad. Het duo raakte op de training geblesseerd. Martens kampt al langere tijd met een knieblessure.

Het zag er naar uit dat hij zaterdag in actie kon komen tegen de Nijmegenaren, maar deze week kreeg hij een terugslag. Falkenburg heeft een voetblessure. Steven Berghuis, Ruud Boymans en Johann Berg Gudmundsson starten daardoor in de basis. De wedstrijd in Alkmaar begint 20.45 uur. Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  19 oktober 2012 at 12:50

  Hmm Martens dus alsnog geblesseerd. Dat van Falkenburg vind ik niet eens zo erg. Hoop dat zijn vervanger Berghuis het laat zien morgen. Wat gaat het morgen worden?

  Komt Messaoud nog in het verhaal voor?

 2. Gerrit Vooijs

  19 oktober 2012 at 19:19

  Als Messaoud zelfs al Berghuis en Gudmundsson voor zich moet dulden dan kan hij beter vertrekken lijkt mij.
  Er is kennelijk geen klik tussen Verbeek en Messaoud. Kijken we naar andere spelers die eerder vertrokken, Tevrede en Alberg bv, heeft Verbeek gelijk gehad. Ook elders op een lager niveau konden deze spelers niet slagen.

  • KeesK

   20 oktober 2012 at 00:35

   Helaas Gerrit, je slaat de plank volledig mis!
   Van http://www.az.nl/index.php?id=27&newsid=276027 het volgende van Verbeek hierover:
   Verbeek heeft zaterdag selectieplaatsen ingeruimd voor Ali Messaoud en Celso Ortiz. Het tweetal vocht zich met succes terug van slepende knieblessures. “Ze moeten allebei van ver komen. Jammer, want Ali was heel goed uit de zomerstop gekomen. Nu is hij klaar voor een invalbeurt van zo’n twintig minuten. Celso is qua fitheid verder dan Ali. In het oefenduel met FC Volendam maakte hij een goede indruk.”
   Dus Ali Messaoud krijgt een kans zich te laten zien als ik het goed lees! 🙂

   Verder nog: Roland Alberg en Mitchel te Vrede hebben bewust gekozen voor speeltijd in een eerste elftal en hoefden niet weg bij AZ. Alberg is mee gedegradeerd met Excelsior terwijl Te Vrede inmiddels bij Feyenoord speelt. Die jongens hebben bewust risico genomen simpelweg om te kunnen voetballen voorbij de beloften. Voor te Vrede heeft dat tot nu toe beter uitgepakt (behoudens zijn huidige blessure) dan Alberg maar dit zijn geen door AZ afgeschreven spelers.

   Deze correctieve reactie kwam ditmaal uit Brazilië.

   • Gerrit Vooijs

    20 oktober 2012 at 16:03

    Zowel Tevrede als Alberg zijn voor nop vertrokken omdat zij geen verbeterd contract aangeboden kregen.
    Dat kun je uitleggen hoe je wilt natuurlijk, maar een speler weet dan wel genoeg.
    Afschrijven klinkt wat hard maar beide hadden geen toegevoegde waarde voor AZ.

    Maar goed, ik had gehoopt dat Messaoud al eerder een basisplek had weten te veroveren net zoals Maher dat is gelukt.

    Maar dit geeft weer nieuwe hoopdus bedankt !

    Geen verkeerde plek Brazilië ! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *