Salarishuis AZ op orde: ‘Volop mogelijkheden’

By
Updated: oktober 11, 2012

AZ verkeert financieel weer in goede conditie. De Alkmaarse club liet de laatste naweeën van de val van hoofdsponsor DSB Bank achter zich en staat inmiddels weer op eigen benen.

Door de positieve ontwikkelingen in Alkmaar, dienen zich nieuwe mogelijkheden aan voor het bestuur van de club. Bij het aantrekken van spelers doen zich verschillende afwegingen voor, die AZ nu op diverse manieren kan maken.  “Op het moment waarop je een speler binnenhaalt, maak je afwegingen”, zegt technisch directeur Earnest Stewart op de officiële website van de club.

“Het gaat daarbij om de betaalde transfersom, het salaris, de wensen van de club en de wensen van de speler. Uiteraard willen we niet in de situatie komen van een eenjarig of zelfs aflopend contract. Een langdurig contract kan echter twee kanten op. Bereikt een speler zijn volledige potentie, dan zitten we goed met een langdurige verbintenis. Valt de ontwikkeling tegen, is het soms niet wenselijk om zo’n speler nog heel lang onder contract te hebben staan.”

“Bijna alle huidige contracten passen in ons vernieuwde salarishuis. Dus er zijn weer volop mogelijkheden om contracten open te breken, salarissen te verhogen en te verlengen. Dat was de afgelopen seizoenen nog bijna onmogelijk. Het is nu de kunst om net op het juiste moment met een speler om de tafel te gaan zitten om te praten over een nieuw contract.’ Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. iPjotr

  12 oktober 2012 at 09:59

  Valt de ontwikkeling tegen, is het soms niet wenselijk om zo’n speler nog heel lang onder contract te hebben staan.” Merkwaardig dat Gudmundsson dit jaar een nieuw contract heeft gekregen. Hij presteert al jaren onder nederlands peil 🙁

 2. Mark

  12 oktober 2012 at 16:01

  @iPjotr

  Hij heeft af en toe een aardig schot en is een goede reserve vind ik.

  • Gerrit Vooijs

   12 oktober 2012 at 18:56

   Gudmundsson mist alles wat een moderne vleugelspeler moet hebben: een versnelling, overzicht, een messcherpe voorzet, scorend vermogen.
   Doelpunten die Gudmundsson zo af en toe scoort zijn vaak zondagsschoten omdat de volgende 10 pogingen lukraak de tribune invliegen.
   Er is dan ook geen enkele interesse voor Gudmundsson.

   Dat AZ toch zijn contract verlengd heeft is te wijten geweest aan de omstandigheden. AZ had geen geld voor een betere speler dus was dit een noodgreep.

   Nu AZ meer ruimte heeft zal AZ afscheid van hem gaan nemen.
   De fans moeten dus snel zijn als ze nog met hem op de foto willen 🙂

   • Jeroen

    13 oktober 2012 at 13:01

    Ik vind Gudmundsson geen slechte speler. Hij heeft wel degelijk snelheid en een mooie voorzet in de benen. Er komt meer dreiging bij hem vandaan dan bij Martens.. sorry hoor.. maar onze aanvoerder is dit seizoen nog weinig te zien in het spel. We hebben in principe een gehandicapte linkerkant met Gorter in de verdediging en Martens op links.

    • gerard

     13 oktober 2012 at 19:05

     Vele dachten dat Holman en Poulsen wel makkelijk te vervangen waren maar dat is dus is een grote misvatting. Juist deze twee spelers missen we meer dan de hoogaangeschreven speler Rasmus Elm. Deze twee spelers zorgenden met hun drive constant voor gevaar aan de linkerkant wat vorig seizoen de belangrijkste flank was. Nu met inderdaad Gorter en Martens is hier geen sprake meer van.

    • Gerrit Vooijs

     14 oktober 2012 at 14:07

     Martens speelt hetzelfde als Holman, naar binnen komen dus. In die rol heeft Martens al een paar prachtige assists gegeven, denk even aan AZ-Roda.

     Verschil is dat Gorter niet zo durft op te komen omdat hij de snelheid mist van Poulsen zowel offensief als defensief.

     Daarbij joeg Holman op de tegenstander om de bal te heroveren. Dat heeft Gudmundsson nog nooit gedaan.

     Dus AZ moet op zoek gaan naar een linksback met een grote drive naar voren.

     • Jeroen

      15 oktober 2012 at 11:29

      Eens! Maar waarom dan niet Wijnaldum op de plek van Gorter? Ik had het idee dat hij toch wel wat meer de drive naar voren had. Denk ook dat Wijnaldum wat sneller is dan Gorter.

 3. Gerrit Vooijs

  16 oktober 2012 at 19:32

  Wijnaldum is idd sneller maar in de Bekerwedstrijd bleek dat hij nog niet volwassen kan spelen. Hij nam toen teveel risico’s wat Verbeek hem in woord en gebaar liet weten.
  Daarom denk ik dat Verbeek het niet met hem aandurft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *