Romero titelcampagne gestart, Didulica maakt de race af

By
Updated: maart 9, 2009
Romero titelcampagne gestart, Didulica maakt de race af

Na het fluitsignaal spurte Jaliens over het veld richting de AZ doelman Didulica en sprong regelrecht in zijn armen. Nadat Jaliens de doelman had omhelst kwam ook Maarten Martens aan gespurt en sprong eveneens in de armen van de keeper.

AZ was de laatste dagen op de proeg gesteld, maar heeft het examen weer met succes gehaald. Na de bekeruitschakeling tegen NAC en de handbreuk van Romero blijkt dat AZ tegen een stootje bestand is.

Gisteren is maar weer gebleken dat AZ op titelkoers is, want de directe concurrenten verspeelde belangrijke punten waar AZ in Nijmegen won. Jaliens was zo opgelucht en sprak vol lof over de AZ doelman. ,,Dit was voor hem zo’n beladen wedstrijd. Als je dan samen toch weer de nul kunt houden achterin, lever je op een belangrijk moment een topprestatie. Ik gun hem dit ongelooflijk.”

Martens heeft tijdens zijn langdurige blessure een sterke band opgebouwd met de keeper. ,,We waren allebei heel lang geblesseerd. Ik weet wat hij er allemaal voor heeft moeten doen om zich terug te knokken. Toen hij eenmaal fit was, hoorde hij ook nog dat hij niet de eerste keeper werd.”

Van Gaal was super trots op zijn keeper. ,,Vooral mentaal heeft hij zich geweldig gehouden. Natuurlijk moest hij het waarmaken vandaag. Hij is een totaal andere keeper dan Romero. Joey coacht meer, beheerst de taal beter en heeft ervaring. Daarom maakte ik me geen zorgen om hem.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *